Novosti
UDRUGA SUDACA:

Zbog jedne presude blati se sustav
Objavljeno 17. listopada, 2017.

Udruga hrvatskih sudaca (UHS) u ponedjeljak se osvrnula na brojne negativne komentare oslobađajuće presude Tomislavu Horvatinčiću, za izazivanje pomorske nesreće u kojoj su u kolovozu 2011. poginuli talijanski supružnici, ističući da "zbog jedne nepravomoćne presude" nije pravedno "blatiti čitav sudbeni sustav i sve suce koji pošteno i vrijedno obnašaju svoju dužnost."

"U povodu brojnih komentara u tzv. predmetu Horvatinčić koje iznose gotovo svi mediji, brojne nevladine udruge, pa i političari, UHS ističe da niti je točno, niti je pravedno zbog jedne nepravomoćne presude općinskog suda koja još nije doživjela svoj pisani otpravak, pa njeni razlozi nisu ni u cijelosti poznati, blatiti čitav sudbeni sustav i sve suce koji pošteno i vrijedno obnašaju svoju dužnost.

Zbog takvog, u suštini nepravednog pristupa, ne oduzimajući nikome pravo da komentira konkretnu presudu i rad konkretnog suca ili sudskog vijeća (što je u konkretnom povodu slučaj) ovim putem pozivamo sve koji kreiraju javno mnijenje, a u zaštiti sudaca i sudačke profesije, da jedan primjer ne koriste za napad na sudbenu vlast u cjelini", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik UHS-a Damir Kontrec.H

Možda ste propustili...

TRAŽE PROGLAŠENJE IZVANREDNOG STANJA

Klizišta iznad Slavonskog Broda

PREDSJEDNICA SELI NA POPLAVLJENO PODRUČJE

Ured predsjednice od 26. ožujka u Karlovcu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIVŠI RAVNATELJ HCR-A

Umro Dražen Jakopec

2

RAZVOJNO-ISTRAŽIVAČKI CENTAR U SLAVONIJI

Ericsson Nikola Tesla u Osijeku će razvijati novu, 5G tehnologiju

3

JE LI MOGUĆA RACIONALNIJA LOKALNA UPRAVA?

Mjesni odbori izgubili su smisao u malim sredinama