Novosti
UDRUGA SUDACA:

Zbog jedne presude blati se sustav
Objavljeno 17. listopada, 2017.

Udruga hrvatskih sudaca (UHS) u ponedjeljak se osvrnula na brojne negativne komentare oslobađajuće presude Tomislavu Horvatinčiću, za izazivanje pomorske nesreće u kojoj su u kolovozu 2011. poginuli talijanski supružnici, ističući da "zbog jedne nepravomoćne presude" nije pravedno "blatiti čitav sudbeni sustav i sve suce koji pošteno i vrijedno obnašaju svoju dužnost."

"U povodu brojnih komentara u tzv. predmetu Horvatinčić koje iznose gotovo svi mediji, brojne nevladine udruge, pa i političari, UHS ističe da niti je točno, niti je pravedno zbog jedne nepravomoćne presude općinskog suda koja još nije doživjela svoj pisani otpravak, pa njeni razlozi nisu ni u cijelosti poznati, blatiti čitav sudbeni sustav i sve suce koji pošteno i vrijedno obnašaju svoju dužnost.

Zbog takvog, u suštini nepravednog pristupa, ne oduzimajući nikome pravo da komentira konkretnu presudu i rad konkretnog suca ili sudskog vijeća (što je u konkretnom povodu slučaj) ovim putem pozivamo sve koji kreiraju javno mnijenje, a u zaštiti sudaca i sudačke profesije, da jedan primjer ne koriste za napad na sudbenu vlast u cjelini", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik UHS-a Damir Kontrec.H

Možda ste propustili...

PONOVLJENI PROCES ZA RATNI ZLOČIN

Na suđenju Glavašu ispitani prvi svjedoci

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991.GODINE

Počast gradu heroja koji su obranili Hrvatsku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FRA ANTE PERKOVIĆ, SVJEDOK VUKOVARSKE TRAGEDIJE

U mojoj župi u Borovskom naselju je 1991. i počeo rat

2

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991.GODINE

Počast gradu heroja koji su obranili Hrvatsku

3

OBILJEŽAVANJE 26. OBLJETNICE VUKOVARSKE TRAGEDIJE U DOMOVINSKOM RATU

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.