Novosti
REAKCIJA NA UHIĆENJA U AGROKORU

Bernardić: Proširiti istragu i na političare
Objavljeno 16. listopada, 2017.

Vezani članci

PRETRES U KULMEROVIM DVORIMA

Policija u domu Ivice Todorića

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić održao je konferenciju za novinare u povodu uhićenja u Agrokoru te kazao da je dobro što je DORH napokon reagirao. Izrazio je nadu da se uhićenjem članova Uprave neće zaustaviti samo na njima, nego će proširiti istragu i na institucije i na političare koji su pomogli Todoriću u ovom cijelom procesu oko Agrokorova balona koji je nažalost preplavio cijelu Hrvatsku.

Bernardić očekuje brzu istragu i sudski proces. "Najgore što se može dogoditi je da se odigra još jedna trakavica bez ikakvog rezultata u kojoj će odgovorni završiti bez ikakve osude, odnosno s guljenjem krumpira, kao što smo već vidjeli u slučajevima Sanader, Vidošević, Polančec i u najnovijim primjerima gdje nitko nije odgovarao - napravi se jedna predstava za javnost, teatralno hapšenje, ljudi iz DORH-a odrade svoj posao, a na hrvatskom pravosuđu stvar se zaustavi i nitko nikada ne odgovara - to sigurno neće vratiti povjerenje u institucije", rekao je.

Bernardić podsjeća na vrlo jasan apsurd - Vlada je dala Todoriću šest mjeseci da pripremi obranu, on istupa pet mjeseci nakon lex Agrokor i optužuje Vladu. Pita se je li se u međuvremenu Vlada pokušala dogovoriti ili nagoditi s Ivicom Todorićem. Pita se je li nakon pisanja lex Agrokor bilo sastanaka između Todorića i predstavnika Vlade. Smatra da je to pitanje na koje mora odgovoriti Plenković, te ga poziva da odgovori je li nakon pisanja lex Agrokor bilo sastanka Todorića s predstavnicima Vlade. Bernardić podsjeća kako Plenković nije odgovorio na pitanje tko je lagao - Ramljak ili Marić; tko je pisao lex Agrokor, već je preuzeo za njega odgovornost, što je njegovo pravo, no nije odgovorio na pitanje; nije odgovorio na pitanje kako je moguće da predsjednik Vlade jedne zemlje može diktirati ritam uhićenja, izjavio je.V.T.

Možda ste propustili...