Sport
KOŠARKAŠKI KLUB BOROVO

Jedinstvena Prva liga veliki je ispit
Objavljeno 12. listopada, 2017.

Tjedan dana nakon što su u novu sezonu kročili najbolji hrvatski košarkaški klubovi (premijerligaši), u akciju će i drugi razred po kvaliteti, koji se od ove jeseni igra pod nazivom Prva liga. Riječ je o natjecanju koje okuplja momčadi što su prošle sezone participirale u regionalnim A-2 ligama, odakle su dvije najbolje iz svake potom igrale i kvalifikacije za premijerligaški status. Dva kluba iz tog su društva ipak preko ljeta odustala od nastupa u jedinstvenoj ligi, uz zagrebački VERN na to se odlučilo i Belišće. Tako će Regiju Istok u Prvoj ligi predstavljati KK Borovo, s još 11 klubova.

- Čeka nas natjecanje mnogo zahtjevnije od prethodnih, ovo je ipak razina više od A-2 lige, koju je Borovo u posljednje četiri godine osvajalo tri puta - kaže trener košarkaša iz Vukovara, Goran Gunjević, koji je momčad preuzeo na proljeće, u vrijeme kvalifikacija za Premijer ligu.

- Od 6. kola sam na klupi, kvalifikacije smo okončali na posljednjem mjestu, ostvarili dvije pobjede. Svjesni smo da će za ostanak u ovom društvu trebati puno više. Najslabije tri momčadi izgubit će status, dat ćemo sve od sebe da ne budemo među njima - priželjkuje trener kluba koji se na kraju ipak odlučio natjecati u toj konkurenciji, koja je itekako jaka i zahtjevna. Kako natjecateljski tako financijski.

- Svakako da su favoriti klubovi koji su prošle sezone igrali u najjačem društvu, Gorica i riječki Kvarner. Ostali klubovi također imaju svojih ambicija, a u njihovu ćemo se kvalitetu uvjeriti nakon prvih nekoliko utakmica.

Borovo prvu igra u gostima baš kod Gorice, a tjedan dana poslije domaća je premijera protiv zagrebačkog Agrodalma. U ligi još igraju Bosco, Rudeš (oba Zagreb), Podravac (Virje), Universitas (Split), Pula 1981, Istrauni (Pula), Šanac Karlovac, Grafičar (Ludbreg).

Igrački kadar vukovarskog prvoligaša doživio je dosta promjena. Nova lica u svlačionici su Juraj Boras (Belišće), Ljubomir Miljanić (Dunav Apatin), Bruno Bilić, Ilija Benković (Županja), Jakov Šarac, Antonio Žulj (Vrijednosnice Osijek), Filip Zgonjanin (Osječki sokol). Od starosjedioca su ostali Mihael Bekavac, Mario Rajšić, Aleksandar Kapović, Toni Kovač, Srđan Brocić i Tomislav Bobinac, a od onih koji su zaključili prošli ciklus više nema Aleksandra Pejakovića i Ivana Jukića. N. Benčina

Možda ste propustili...

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike