Sport
GORAN LJUBOJEVIĆ

Osijek je pobijedio Dinamo kad god je za to imao kvalitetu
Objavljeno 13. listopada, 2017.

Goran Ljubojević iznenadio se podatkom kako je zajedno s Nenadom Bjelicom i Petrom Krpanom najviše puta u dresu Osijeka zabijao pogotke Dinamu. Upitali smo ga sjeća li se tih pogodaka.

- Iskreno, ne vodim statistiku i nisam neka enciklopedija, pa nisam baš idealna osoba za ovakve razgovore, ali koliko se sjećam, jedan sam pogodak zabio na Maksimiru (bilo je 4:1 za Dinamo, nap. a), onda sam zabio kada smo pobijedili u Gradskom vrtu 3:2 (strijelci su još bili Jukić i Milardović, nap. a) i mislim iste godine zajedno sa Špeharom kada je Osijek izgubio u Gradskom vrtu. Nešto mi govori da sam zabio i u Kupu, ali nisam siguran.

Još je veće iznenađenje podatak da je zabio dva pogotka Osijeku u dresu Dinama.

- Eh, bio sam siguran da nikada nisam zabio Osijeku. Ali, kažem vam, nisam baš idealan za ovakve razgovore. Što kažete, bilo je to u “Ligi za bedaka”? Pa onda mi je jasno zašto sam to zaboravio - kroz smijeh će danas bivši centarfor kojem je potpuno jasno što je bilo presudno u svim pobjedama Osijeka nad Dinamom.

- Kvaliteta! Kada god je Osijek imao kvalitetu blizu Dinamu, događale su se pobjede. Tako je bilo u onoj eri s Bjelicom i ostalima, tako je bilo kada sam igrao zajedno sa Špeharom, Pranjićem i još nizom drugih odličnih igrača, a tako je i sada. Osijek se po kvaliteti približio Dinamu, zato je već prošle godine i uspio pobijediti na Maksimiru i zato smatram da i ovaj put može ozbiljno konkurirati Dinamu, koji ipak realno posjeduje još uvijek veću kvalitetu.

O sadašnjem stanju Osijeka govori pohvalno.

- Jako se podigao u svakom smislu. Ulaskom svježeg kapitala, naravno, podigla se i momčad. Rekao bih na skali s momčadi koja je bila između dva i tri podigla se na čvrstu četvorku.

Što nedostaje da Osijek bude “petica”?

- Politika kluba u dvije posljednje godine bila je odlična. Dovodili su odlične igrače, ali još uvijek nikoga tko odskače. E sad, u sljedećem razdoblju treba im jedan do dva igrača ekstrakvalitete koji će rješavati utakmice. Kad to budu imali, mogu se čak boriti za prvaka.

Ljubojević je završio fakultet za sportski menadžment u Danskoj. Posjeduje B licencu i tvrtku za posredovanje u sportu. No, kako sam kaže još se traži.

- Pa recimo da sam sada ni na nebu ni na zemlji. Eh, s iskustvom i školom da sam negdje vani, vjerojatno bi bilo već dosta ponuda za posao. Ovako, živim u Hrvatskoj, svjestan sam da neće nitko doći do mene, nego se ja moram nuditi - zaključio je bivši napadač Osijeka i Dinama. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike