Ekonomija
RAZGOVOR: VLADIMIR MINOVSKI, GENERALNI DIREKTOR CAMMEA

Cammeo: Zapošljavamo 30 vozača i dajemo plaću od 5000 kuna!
Objavljeno 12. listopada, 2017.
Generalni direktor Cammea za Glas Slavonije najavljuje nove uvjete za vozače

Cammeo je u Osijeku već sedam godina. Od ove jeseni prevoze i u Sloveniji, postali su regionalni lider u taksi djelatnosti, a nedavno su u rad pustili i novu aplikaciju za naručivanje vožnji. Uz sve to, samo u Osijeku će do kraja godine zaposliti desetke novih vozača! Koja je tajna njihova uspjeha i što donose u Slavonije, pitali smo Vladimira Minovskog, generalnog direktora i vlasnika Cammeo Grupe.


Upravo zapošljavate čak 30 novih vozača u Osijeku. Kakve im uvjete nudite?


Želimo korisnicima biti još dostupniji i smanjiti čekanje vozila na najkraće moguće vrijeme. I zato smo odlučili povećati svoju flotu. Novim vozačima nudimo i najbolje uvjete: imat će automobil 24 sata na dan kojeg će moći koristiti i za osobne potrebe, dajemo najvišu plaću uz mogućnost fleksibilnog radnog vremena. Inače, prosječna plaća vozača Cammea prema novom modelu je 5000 kuna, a priliku za rad može dobiti svatko! Kroz našu Taksi akademiju osposobljavamo buduće taksi vozače pa tako danas za nas rade i majke koje su donedavno bile kućanice, i mladi, a i oni uz zrelim godinama. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail vedrana.nimac@cammeo.hr, a više informacija mogu dobiti kod našeg voditelja u Osijeku na broj 099 4684 984.


Dakle, automobil 0-24, visoka plaća i fleksibilno radno vrijeme?


Upravo tako. Konstantno ulažemo u zaposlenike jer smatramo da su oni ključ našeg uspjeha.


Što više Cammeovih vozila na cestama znači za Osječane?


Prije svega, postat ćemo još dostupniji i smanjit ćemo vrijeme dolaska vozila do putnika. Uz gotovo 30 novih vozača koje ćemo zaposliti odmah, do kraja godine će biti ukupno 50 novih radnih mjesta upravo za Osječane i Osječanke!


I Osječanke?


Da, za Cammeo voze i žene! Iako postoji stigma da je ovo muški posao, zapravo se žene jako dobro snalaze u našim vozilima.


Što korisnicima nudi nova Cammeova aplikacija?


Ovo je već četvrta verzija naše aplikacije. Implementirali smo najnovija i najsofisticiranija tehnološka rješenja – tako je odsada moguće plaćanje iz same aplikacije, uz promo kodove vožnja je još jeftinija, a postoji mogućnost i da korisnici sami zarade popuste! Već danas svatko preko GooglePlay-a može preuzeti aplikaciju i naručiti svoj Cammeo!


Koliko će vožnja biti jeftinija ako se naruči iz aplikacije?


Gradske vožnje od pet kilometara mogu koštati već 15 kuna! Međutim, aplikacija nudi i mnoge druge pogodnosti koje je najbolje da svatko sam istraži.


Koja je tajna uspjeha Cammea? U Hrvatskoj poslujete 11 godina i već ste najveći i najbolji taksi prijevoznik?


Vjerujem da smo od prvog dana bili najbolji, a najveći smo postali s vremenom. Osijek je bio naš drugi grad, ovdje smo došli 2010. godine. U međuvremenu smo osvojili i Zagreb, Slavoniju – pa tako vozimo u Vukovaru i Vinkovcima, a uskoro i u cijeloj Slavoniji.
Na prvom mjestu su nam korisnici i zaposlenici, a tek potom dolazi sve ostalo. I zbog toga smo stvorili taksi tržište u Hrvatskoj i danas postali najpoželjniji poslodavac u ovoj branši.


A planovi Cammea za budućnost?


Želimo nakon liberalizacije taksi tržišta voziti u svakom gradu u Hrvatskoj! Već sada smo otvorili podružnicu u Ljubljani, a prostora za daljnje širenje van naših granica je mnogo – Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora... za taksi prijevoz uvijek će biti posla.

Prije Cammea, bila su samo dva taksija


„Kada smo došli u Osijek, postojale su dvije taksi dozvole. Danas ih ima više od 70, zajedno s Cammeom. Mi smo započeli s 13 vozila i svi su nam govorili da ćemo brzo otići jer 'nema dovoljno posla'. Ipak, uspjeli smo ne samo opstati, već smo i stvorili tržište za desetke drugih koji danas također žive od ovoga posla!“

Cammeo u brojkama


1000 zaposlenih
400 automobila
11 gradova
2 države

Možda ste propustili...

OPORAVAK USLUŽNOG SEKTORA

Poslovna aktivnost u eurozoni porasla

DODIJELJENA ZLATNA KOŠARICA 2024. ZA NAJBOLJA OSTVARENJA

Podravka najbolji proizvođač

Najčitanije iz rubrike