Sport
HRVATSKI TENISKI KUP

Miholjčani obranili naslov, a novac će ponovno darovati
Objavljeno 24. rujna, 2017.

Momčad Donjeg Miholjca drugu godinu uzastopce najbolja je u natjecanju hrvatskog teniskog Kupa! Miholjčani su obranili naslov prvaka pobijedivši u finalu s uvjerljivih 4:1 sastav HTK Zagreb. Iza D. Miholjca i HTK Zagreba plasirali su se tenisači Ponikva, koji su bili jedan od favorita, no na kraju su završili kao treći.

Hrvatski Kup je održan u Osijeku, domaćin je bio TK Olimpija, a organizatori Teniski savez Osječko-baranjske županije i HTS. Na terenima Olimpije na Zelenom polju igrala se većina mečeva uključujući oba polufinala i finale, no igralo se i u Perivoju kralja Tomislava te na terenima ŠRC-a Jezero. Lani je Kup Hrvatske bio pilot-projekt i nastupilo je osam momčadi, ove godine je pak održano prvo službeno natjecanje i za naslov je igralo 14 momčadi. Moglo se u Osijeku proteklog tjedna vidjeti jako dobrih mečeva, posebice kada su na terenu bili hrvatski Davis Cup reprezentativac Marin Draganja, njegov brat Tomislav, juniorski finalist Australian Opena Filip Veger, pa Marin Bradarić...

Miholjčani su opet bili ispred svih, prošle godine su finalu pobijedili Chromos, ovaj put je pao HTK Zagreb. Braća Draganja, Veger, Franjo Raspudić, Bradarić, Vatroslav Šrajer i Goran Hummel bili su prejaki za konkurenciju, a osim naslova prvaka osvojili su i 20.000 kuna, koje će, kao i lani, darovati u humanitarne svrhe. Lijepa gesta Miholjčana, Draganja i društvo su mogli podijeliti novac između sebe, ali odluka je bila - ima onih kojima je novac potrebniji i nagrada ide njima.

Inače, ukupni nagradni fond Kupa, kojemu je generalni sponzor bio HEP, iznosio je 50.000 kuna, najviše su osvojili pobjednici, ali svoj dio kolača dobile su gotovo sve momčadi, čak i one koje su bile najbolje u utješnom turniru. A u tom utješnom turniru prva je bila domaća Olimpija 1984 (Korov, Mandoć, Pavičić, Novaković) koja je u finalu svladala Varaždina 1181 s 3:2.

- Lani smo organizirali prvo natjecanje Kupa, bio je to pilot-projekt, a kako se pokazao uspješnim odlučili smo nastaviti tu priču. Osijek je bio domaćin i prvog službenog natjecanja, a bit će i sljedeće tri godine jer smo s HTS-om potpisali ugovor o organizaciji na četiri godine. Bilo je lijepo, moglo se na terenima u Perivoju, Jezeru ili kod nas na Olimpiji vidjeti stvarno dobrog tenisa. Jedini problem je bilo vrijeme, odnosno kiša, ali zahvaljujući našoj dvorani na Zelenom polju svi mečevi su odigrani i to na vrijeme - zadovoljno je poručio Domagoj Wagner iz TK Olimpija.

Ivana LIOVIĆ
Osijek opet domaćin Davis Cupa?

U prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa za 2018. godinu tenisači Hrvatske će od 2. do 4. veljače sljedeće ugostiti Kanadu, a jedan od potencijalnih domaćina tog dvoboja je i Osijek. Tijekom Kupa Hrvatske u gradu na Dravi boravili su predsjednik HTS-a Franjo Luković i izvršni direktor Miroslav Zečić i s Osječanima su razgovarali na temu domaćinstva meča Hrvatska - Kanada. HTS ima “dug” prema Osijeku koji je u veljači ove godine bio domaćin meča Hrvatska - Španjolska, ali tada za našu reprezentaciju nije igrao najbolji dvojac Marin Čilić/Borna Ćorić. Slavonija je zbog toga bila razočarana i osjećala se prevareno, ali HTS bi joj se mogao odužiti na jabolji način. Novim Davis Cupom u kojem bi Hrvatska nastupila u najjačem sastavu. Čilić se sad odmorio i vratio u momčad, Ćorić se pomirio s izbornikom Krajanom i u 2018. oba imaju velike reprezentativne ambicije. Obojica bi trebala igrati protiv jake Kanade u čijem je sastavu najveća zvijezda Miloš Raonić.

Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

Najčitanije iz rubrike