Sport
“BROKERI” NA TURNIRU U MAĐARSKOJ

Posljednje provjere izvan Gradskog vrta
Objavljeno 22. rujna, 2017.

Odigrali su do sada košarkaši superligaša s Drave pet prijateljskih provjera. Nažalost, još ni jednu na svom parketu, pred domaćim navijačima koji željno iščekuju vidjeti s kojim će kadrom Vrijednosnice Osijek uskoro krenuti u novu sezonu. Brokeri su se tako uigravali izvan Gradskog vrta, gdje su prvobitno ipak trebala biti odigrana bar dva testa, ali otkazi su stigli u posljednji trenutak. Prvo u goste nije došao PVSK Veolia iz Pečuha, a danas je na programu trebao biti dvoboj sa subotičkim Spartakom, koji je također otpao.

- Znam da su naši navijači i ljubitelji košarke već nestrpljivi, ali na otkaze nismo imali utjecaja. Protiv Pečuha i Spartaka imali smo dogovorene provjere u gostima, ali i kod kuće. Na kraju smo samo mi išli na put, ali dobra je vijest da ćemo ipak taj manjak nadoknaditi, jer smo dogovorili nastup na jakom turniru u Mađarskoj - kaže sportski direktor Vrijednosnice Osijeka Renato Martinko.

U petak i subotu, momčad Vladimira Krstića čekaju dva dvoboja u Szombathelyu, a prvi suparnik bit će domaćin Falco-Vulcano, koji je i aktualni viceprvak Mađarske. Dan poslije odmjerit će snage protiv Komarna (bili šesti u slovačkom prvenstvu), ili starog znanca PVSK-a. Ove dvije utakmice Osječani bi trebali odraditi i u kompletnom sastavu, što znači da su ozljede Turalije i Markulina sanirane. U ponedjeljak, 25. rujna, napokon stiže i premijera u Gradskom vrtu, kada Vrijednosnice Osijek otvaraju natjecanje Helios Alpe Adria kup. U goste stiže češki Brno, a pet dana poslije i austrijski Klosterneuburg. To će biti i zagrijavanje za početak domaćeg prvenstva, Premijerliga starta 7. listopada, a “brokeri” će otvaranje imati kod Zagreba. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike