Sport
PREDSTAVLJAMO

Kamp na Pampasu gotov do svibnja 2019.
Objavljeno 18. rujna, 2017.
Osijek će u dogledno vrijeme jedini u Hrvatskoj imati natkriveni teren prema UEFA-inim standardima

Vezani članci

SLJEDEĆA AKCIJA “STADION”

Gradski vrt gradit će se u etapama

U Gradskom vrtu predstavljeno je idejno rješenje gradnje kampa Škole nogometa NK Osijek na Pampasu. Kao što je već otprije poznato, Udruga ŠN NK Osijek vlasnik je 15.5 ha zemljišta u tom dijelu grada, gdje će osječki nogometni prvoligaš dobiti novi, veliki zamašnjak u svom usponu.

Ipak manji stadion

Sa svim detaljima Pampas kampa Škole nogometa NK Osijek, od kojih su neki i prije bili poznati, brojne nazočne u press centru osječkog kluba izvijestili su predsjednik Ivan Meštrović i direktor Igor Galić.

- U kampu će biti devet nogometnih terena, od čega će jedan biti u službi B ekipe, u sklopu malog stadiona s kapacitetom 1200 - 1500 mjesta. Od tih devet, pet će biti s prirodnom, dva s umjetnom travom, natjecateljski s hibridnom izvedbom, poput Rujevice, dok će deveti vjerojatno biti umjetni, a u kasnijoj fazi plan ga je natkriti. Tako da ćemo imati jedini natkriveni teren u Hrvatskoj prema UEFA-inim standardima. Središnji objekt kampa imat će površinu oko 5000 m2 i bit će reprezentativna, moderna građevina. U njoj će biti tribina s 1200 - 1500 mjesta, kao i prostor za javnu upotrebu, odnosno za potrebe kluba i Škole nogometa. Tamo će se prebaciti svi uredi svih zaposlenih u klubu, imat ćemo kuhinju za igrače, prostoriju za dnevni odmor igrača, fitness, mini welness, apartmane za igrače na probi... Za javnost će za sada biti samo kafić, iz kojeg će se moći promatrati treninzi djece. Cilj nam je da Pampas zaživi kao nova gradska četvrt – iznosio je podatke predsjednik NK Osijek istaknuvši kako su na konačni izgled objekta utjecali sami uposlenici kluba.

- Cijeli je koncept više-manje napravljen sudjelovanjem samih djelatnika kluba, koji su navodili svoje potrebe, od trenera do ostalih uposlenika. To je odredilo veličinu objekta. Idejna rješenja su gotova, sada idemo u natječaj za samo projektiranje i vjerujem da ćemo za nekih 18 mjeseci presice umjesto u Gradskom vrtu održavati na Pampasu – otkrio je prvi čovjek kluba, dok je direktor Galić bio još precizniji, istaknuvši kako je plan da sve bude gotovo do svibnja 2019. godine.

Pomoći će i HNS

Meštrović je još jednom ponovio i cijenu novog kampa, koja je ostala na razini one iz najave, odnosno u rasponu između šest i osam milijuna eura, a preciznija procjena moći će se dati nakon dovršetka izvedbenog projekta. Očekuje se da gradnja počne ove godine, a to će ovisiti i o tome kada će Grad Osijek odraditi svoj dio posla, odnosno sagraditi pristupnu cestu bez koje se ne može početi.

- Dobili smo 3.3 milijuna eura sredstava od mađarske vlade, što je dostatno za prvu godinu razvoja projekta. Opet zahvaljujem svom prijatelju i poslovnom partneru Lorincu Meszarosu, mađarskoj vladi na čelu s premijerom Orbanom, kao i gradonačelniku Vrkiću, koji svim silama nastoji da što ranije ishodimo dozvole za radove. Mi ćemo i dalje aplicirati i kod UEFA-e i kod HNS-a, čiji je predsjednik Davor Šuker obećao milijun eura.. Ovakve uvjete u široj okolini nitko neće imati – istaknuo je predsjednik bijelo-plavih, naglasivši kako mu je drago što je projekt Pokrenimo grad prepoznat i već sada uspio.

Goran ROGULJIĆ
Borba za naslov i dalje aktualna

Nije se predsjednik kluba propustio osvrnuti ni na sportske rezultate te je još jednom potvrdio kako je ambicija borba za naslov prvaka.

- Živimo dobru godinu u NK-u Osijek, imali smo europsko ljeto kakvo klub nije imao, a idemo sljedeće učiniti još ljepšim. Imamo punu sinergiju igrača, trenera, navijača, uprave... sve daje rezultat i mislim da smo najpozitivniji i najzdraviji klub u Hrvatskoj. Cilj je uvijek borba za naslov prvaka, jer bi bez toga bilo kao da imate juhu bez soli.

Kamp donosi i nova radna mjesta

Gradnja nogometnog kampa značit će i otvaranje novih radnih mjesta, najmanje 20 - 30. Kako je istaknuo direktor kluba Galić prilikom ulaska novih vlasnika u Klubu su bila zaposlena 33 djelatnika, sada ih je 70, a ukupno u NK-u Osijek trenutno njih 201 prima neku vrstu naknade (radna zajednica, profesionalni nogometaši, stipendisti, honorarni djelatnici...).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike