Kultura
TEATAR TO GO KREĆE U NOVU SEZONU

Planiraju uskoro lutkarsku predstavu - za odrasle!
Objavljeno 19. rujna, 2017.
Sezonu otvaraju gostovanjem na 12. malom sajmu kazališta MASKA u Daruvaru s dvjema predstavama

Teatar to go, predstavnik osječke nezavisne kulturne scene, nastavlja rad u novoj kazališnoj sezoni, uz lutkarsku predstavu, komediju za djecu i kazališne radionice.

Sezonu otvaraju gostovanjem na 12. izdanju Malog sajma kazališta MASKA u Daruvaru, na kojem će se u nedjelju, 24. rujna, predstaviti dvjema predstavama - “Uspavanka za Uspavanka” i “Majstori”.

Već dobro poznati lik Uspavanko, iz lutkarske predstave “Uspavanka za Uspavanka”, razveselio je brojnu djecu na području grada Osijeka, Zagreba i Bjelovara te je gostovao na međunarodnim kazališnim festivalima, kao što su PIF Zagreb, Lutkokaz Osijek i BOK fest Bjelovar.

U predstavi igraju bivši studenti Umjetničke akademije u Osijeku, danas diplomirani glumci i lutkari, Mladen Vujčić i Goran Smoljanović.

Novi zabavni likovi dolaze iz komedije za djecu “Majstori”, koja je napravljena u koprodukciji s Hrvatskim kazalištem u Pečuhu. U središtu priče dvojica su majstora koja su dobila radni zadatak izraditi i postaviti semafor ispred škole. Komedijom karaktera, zabune i situacije, u suradnji s gledateljima, majstori uspješno svladavaju prometna pravila. U predstavi igraju Dejan Fajfer i Goran Smoljanović.

Obje su predstave producirane pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i već su potvrdile pozitivno djelovanje na djecu - njeguju njihovu maštu, potiču ih na akciju, stvaraju ugodno okruženje, pomažu u produktivnosti i kreativnosti te daju najbolji omjer umjetnosti, učenja i igre - zadovoljno ističu iz kazališta.

Nakon gostovanja na kazališnom festivalu MASKA u Daruvaru slijede izvedbe predstava na području grada Osijeka, Pečuha i Bjelovara. U planu je rad na lutkarskoj predstavi za odrasle, te nove suradnje, izvedbe na otvorenom, radionice i aktivno uključivanje korisnika s krajnjim ciljem razvoja publike.

Narcisa VEKIĆ
Najčitanije iz rubrike