Sport
NK BORAC

Veliki planovi “kraj bazena”
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Odradili dionicu na najbolji mogući način i zatim se povukli! Braća Davor i Damir Horvat, prvi u predsjedničkoj, a drugi u ulozi trenera Borca iz Kneževih Vinograda, koji je prošle sezone bio najbolji u Prvoj osječko-baranjskoj nogometnoj ligi, i zatim kroz kvalifikacije izborio državni četvrtoligaški status, odnosno sudjelovanju u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje. Najviši natjecateljski status toga baranjskog kluba u samostalnoj Hrvatskoj...

Žena na čelu

Ljetos je na čelo kluba došla Branka Juhas, uz koju su dopredsjednici Ivica Plantosar, Stevo Jurošević i Miroslav Aćimović, tajnik Miroslav Cvitan te članovi Uprave Gordan Trtanj i Mario Svalina, nastavili gdje su prethodnici stali. Za trenera su imenovali Borisa Jovića koji je uz suradnju kondicijskog stručnjaka Borisa Andrlona pripremio momčad za jači natjecateljski saziv čiji je start zadovoljavajući. Iako je četvrtoligaška premijera u Županji bila okončana porazom (0:4) identičnim su potom rezultatom (4:0) popularni Suljošani slavili na domaćoj premijeri protiv Jadrana da bi sljedeće gostovanje bilo plodonosnije. Pokraj bazena, naime, stigli su bodovi iz Višnjevca koji su posljedično donijeli plasman u gornji dio redoslijeda.

- Istaknuo bih da smo preuzeli sređeni klub te smo se dodatno organizirali i ekipirali na svim razinama tako da za budućnost ne brinemo! Prethodnici su, dakle, ostavili dobre temelje, a mi smo potom angažirali nekolicinu mladih nogometaša prijeko potrebnih za participiranje među četvrtoligašima. Pogodili smo s njima te uz vrlo dobar naslijeđeni kadar možemo optimistički iščekivati budućnost. Klub se za nju priprema, jer su oformljene kadetska i natjecateljska momčad pionira, a u planu su i ostale kategorije iako ukupno okruženje ne pogoduje takvim aktivnostima - započeo je trener Jović koji je prošle sezone vodio momčad Darde.

Nastavak i prekid niza

Sadašnje mu natjecateljsko okruženje nije nepoznanica.

- Prvenstveni start donio nam je gostovanje u Županji gdje se nismo snašli te je uslijedio osjetni poraz koji smo odmah anulirali na svom terenu. Zatim smo iz Višnjevca donijeli kompletan plijen te spoznali da smo spremni za četvrtoligašku konkurenciju u kojoj se nadamo stabilizirati i ostati dulje vrijeme. To su i osnovni ciljevi sezone koje ćemo, vjerujem, ostvariti na opće zadovoljstvo. Optimizam temeljimo na odličnoj radnoj atmosferi i logističkom praćenju, pri čemu velike zasluge idu na adresu općine Kneževi Vinogradi, tako da nama preostaje posvetiti se terenu i ostvarivati sve bolje rezultate. Subotnji je domaći test prilično relevantan u kontekstu prethodno izrečenog, budući da u posjet dolazi Željezničar koja je sva tri dosadašnja protivnika pobijedio. Vjerujemo u prekid njihovog i nastavak našeg niza od dvije pobjede - optimistično je zaključio trener Borca koji pod paskom ima 20 igrača koji mogu zadovoljiti potrebu natjecanja za čiju se namjenu organiziraju četiri aktivnosti tjedno pod svjetlima reflektora.

Dražen LEKŠAN
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike