Novosti
ISPUNJENO OBEĆANJE I.D. RIVA TOURSA

U Slavoniju i Baranju stiže prva organizirana grupa njemačkih turista
Objavljeno 9. rujna, 2017.

Idućega tjedna u Slavoniju dolazi prva organizirana skupina njemačkih turista. Dolazak gostiju na istok Hrvatske sam po sebi ne bi bio posebna vijest, jer gosti, pa i inozemni, često posjećuju destinacije u Slavoniji, Baranji i Srijemu, no u ovom slučaju ova informacija zaslužuje pozornost jer je riječ o gostima koji dolaze autobusom u organizaciji velike njemačke turističke agencije - I.D. Riva Tours iz Münchena.

Vlasnik ove agencije, koja inače dovodi najveći broj njemačkih gostiju u Hrvatsku, Selimir Ognjenović ovim je dovođenjem gostiju iz Bavarske počeo ispunjavati svoje obećanje da će na konkretan način pomoći razvoju turizma u Slavoniji. Upravo na sličan način kako je sudjelovao u pokretanju i razvoju turističke ponude u unutrašnosti Istre prije 20-ak godina.

- Hrvatska je sada turistički hit u cijelom svijetu. Sada je pravi trenutak i za Slavoniju - često ističe Ognjenović dok s oduševljenjem priča kako je itekako moguće turizmom oživiti istok Hrvatske i tu dovoditi i tisuću njemačkih gostiju godišnje.

Valja podsjetiti kako je Riva tours u suradnji s njemačkim uredom Hrvatske turističke zajednice te medijskom kućom Münchner Merkur krajem ožujka prvi put, i to uspješno, predstavio turističku ponudu Slavonije. Gosti tog predstavljanja uz promotivne materijale - video i fotografije, mogli su uživati u slavonskim vinima i različitim delicijama uz tamburaše. No, sada će velikim dijelom ti isti gosti imati priliku i neposredno se upoznati sa slavonskom gostoljubivošću, jelima i pićima, ali i kulturnim i prirodnim vrijednostima istoka Hrvatske. I.Mikulić

Obilasci Vinkovačkih jeseni, Vukovara, Iloka, Kutjeva...

Njemački gosti u subotu (16. rujna) dolaze autobusom prvo u Zagreb, gdje imaju planirani obilazak grada, da bi u nedjelju u Slavoniji prvo posjetili Đakovo. Bit će smješteni u hotelu Osijek, iz kojega će iduća tri dana polaziti u obilaske Osijeka, Kopačkog rita, nekih baranjskih OPG-ova, baranjskog vinogorja, zatim Vukovara, Vučedola, Iloka, Vinkovaca i Vinkovačkih jeseni... Na povratku je u programu posjet Požegi i Kutjevu te za kraj obilazak Varaždina.

Možda ste propustili...

UVESTI BOLJE MJERE ZAŠTITE

Na radu poginule 32 osobe, 17.240 ozljeda

U OPERACIJI POGINULA 42 HRVATSKA BRANITELJA, A 162 BILA SU RANJENA

Hrvatska obilježava 29 godina od operacije "Bljesak"

Najčitanije iz rubrike