Crna kronika
UBOJSTVO U SREDIŠTU SLATINE

Iz pištolja pucao u vozača pa mirno odšetao u policiju
Objavljeno 31. kolovoza, 2017.
Doznajemo kako se zločin zbio zbog ljubavnih razmirica

SLATINA - Mario Škiljić (43) iz Slatine smrtno je stradao u pucnjavi u središtu Slatine. Naime, ispred zgrade Javne vatrogasne postrojbe na samom početku Ulice Ante Kovačića, jučer oko 14.30 sati došlo je do pucnjave koja je uznemirila građane na obližnjim ugostiteljskim terasama.

Tridesetosmogodišnji Miroslav Čižić iz Slatine svojim se mopedom dovezao do Renaulta Twingo slatinskih registracijskih oznaka zaustavljenog na parkiralištu, u kome je na vozačevu mjestu bio 43-godišnji vozač Mario Škiljić, također iz Slatine. Motociklist je parkirao motor na nogostupu pokraj automobila i iz neposredne blizine, kroz prozor zatvorenih vrata, ispalio u vozača Twinga tri hica. Ne mareći za teško ranjenog vozača, odbacio je pištolj iz koga je pucao, ostavio motor i mirno odšetao u tristotinjak metara udaljenu Policijsku postaju, gdje se predao i prije nego što je policija mogla reagirati na počinjenje zločina.

Kola Hitne medicinske pomoći stigla su u rekordno kratkom roku i teško ranjenog vozača Twinga odvezla u virovitičku Opću bolnicu, ali ranjeni je vozač oko dva sata nakon dolaska u bolnicu preminuo.

Motivi napada još nisu poznati, ali neslužbeno doznajemo da se dvojica muškaraca poznaju otprije i da je već bilo sukoba među njima. Nagađa se da je riječ o ljubavnim razmiricama, koje su, nažalost, završile oružanim napadom i tragičnim posljedicama.

Na ulici u kojoj se dogodila pucnjava bilo je i slučajnih prolaznika, koji su paničnim bijegom potražili zaklon u kafićima. Premda se incident dogodio “iza ugla”, pucnji su se dobro čuli i na terasama kafića na Trgu sv. Josipa, a čuo se i ženski vrisak. Uznemireni građani mehanički su se sagnuli, a neki su pucnjavu koju su čuli povezali sa sličnim terorističkim napadima koji se u posljednje vrijeme događaju u svijetu.

Petar ŽARKOVIĆ
OVO JE SRAMOTA ZA GRAD...

Budući da Slatina 1. rujna obilježava Dan grada, neposredno prije pucnjave održana je proširena, svečana sjednica Gradskog vijeća, pa je mnogo građana i gostiju bilo na terasama u središtu grada. Svi su jednodušno osudili takvo nasilno rješavanje problema, uz komentare – ovo nam nije trebalo, to je sramota za grad.

ISTRAŽIVANJE TRAJE

“Tijekom očevida ovoga tragičnog događaja 43-godišnji hrvatski državljanin preminuo je u Općoj bolnici u Virovitici. Očevid je završen, a poslije očevida provodit će se daljnje dokazne radnje i krimanlističko istraživanje kako bismo utvrdili sve relevantne činjenice o ovom događaju, odnosno što se konkretno u ovom slučaju dogodilo. Sve potrebne radnje bit će provedene u roku od 24 sata”, rekao je zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru Darko Žegarac.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike