Sport
BIJELO-PLAVA VEČER

Cijeli grad je drhtao zbog nogometaša Osijeka
Objavljeno 24. kolovoza, 2017.
U Tvrđi organizirano zajedničko gledanje, a susret u St. Pöltenu pratilo se i u brojnim osječkim kafićima

Vezani članci

TUGA UNATOČ POBJEDI

Budite ponosni! Dalje nije prošla bolja momčad!

ATMOSFERA U ST. PÖLTENU UOČI UTAKMICE

Konobari poručivali: Isprašite Austriju

Oni najvatreniji navijači Osijeka bili su u Beču ili, preciznije rečeno, u njegovu “prstenu”, u St. Pöltenu, jer uzvratni susret play-offa Europske lige nisu željeli nikako propustiti. Kažu, da je kojim slučajem rezultat iz prvog susreta bio povoljniji, u St. Pölten bi se preselilo “pola Osijeka”. No i ovako, unatoč porazu od 2:1 iz prvog susreta, navijači Osijeka nisu gubili nadu. Oni koji nisu jučer pohodili Austriju nešto prije 21 sat našli su se ispred TV ekrana. Mnogi od njih odlučili su zajedno, u društvu, pogledati susret Austria - Osijek u jednom od osječkih kafića. Uostalom, susret je ponovno bio prenošen na HNTV-u, a taj program nemaju svi u “paketima” kod kuće.

U tu svrhu, za one koji nisu mogli uživo navijati za bijelo-plave, Nogometni klub Osijek u osječkoj je Tvrđi organizirao zajedničko gledanje susreta na velikom eranu. U staroj gradskoj jezgri prije početka utakmice klub je postavio i svoj promotivni štand pa su svi koji ih još nisu imali mogli nabaviti navijačke rekvizite bijelo-plavih. Naravno, osim na velikom ekranu gledala se utakmica i na teresama svih kafića u Tvrđi, gdje se obično prate svi uspjesi hrvatskih sportaša, a najčešće hrvatske nogometne reprezentacije. Ovog je ljeta u gradu, ipak, bijelo-plava boja najviše bila u modi.

Gledala se utakmica zajednički i po ostalim osječkim kafičima, gdje se uobičajeno prate velika sportska natjecanja i velike utakmice, kakva je nedvojbeno, bila i ona sinoćnja, u St. Pöltenu.

Sve gostujuće Osijekove utakmice ovoga ljeta gledale su se u Barcelona pubu na Gajevom trgu posebno omiljenom mjesto za “kohortaše”. Utakmica i svaki dobar potez pozdravljao se i u kafićima u blizini stadiona Gradski vrt. Posebno u Divaltovoj ulici, gdje obično počinje zagrijavanje prije domaćih utakmica. Navijalo se sinoć i u središtu grada. U cafe-baru De Paris na Gornjodravskoj obali također se okupila poznata “vatrena ekipa”, koja se nekoć okupljala u kultnom, zatvorenom, Šetaču, gdje su se pratili uspjesi i porazi hrvatske nogometne reprezentacije, slavilo i tugovalo. Ovog ljeta cijeli je grad bio uz osječke bijelo-plave.

Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

Najčitanije iz rubrike