Sport
ATMOSFERA U ST. PÖLTENU UOČI UTAKMICE

Konobari poručivali: Isprašite Austriju
Objavljeno 24. kolovoza, 2017.
Zbog gužve na cestama većina navijača stigla neposredno prije utakmice pa se u gradu nije stvorila užarena atmosfera

Premda je prema St. Pöltenu krenulo više od 1000 navijača Osijeka, atmosfera na ulicama tog austrijskog gradića na dan utakmice nije bila užarena. Mnogi navijači na odredište su stigli u posljednji trenutak jer su zapeli u prometnom kaosu na autocesti Budimpešta – Beč koji je nastao zbog prometne nesreće. Tako su u grad rano poslijepodne stigli samo oni navijači koji su na put krenuli u srijedu.

Prvi iz Vatrogasnog

Najveći broj njih prespavao je u Beču i tako izbjegao spomenute probleme na putu, s kojima se suočila većina navijačkih snaga. Prve skupine navijača sreli smo u rano poslijepodne, a među prvima je u St. Pölten stigla ekipa iz Vatrogasnog naselja. Poslije su počele pristizati i druge, manje, skupine Osječana, koji su u Austriju došli još u srijedu ili su krenuli ranije iz Osijeka. Oni su se, nakon što su malo razgledali St. Pölten, polako počeli grupirati na najvećem gradskom trgu, Rathausplatzu. Na kraju se na tom mjestu skupilo 300-tinjak navijača Osijeka, našlo se i fanova Austrije pa su se vrlo brzo na trg parkirale policijske snage. Nepotrebno, jer je sve proteklo u miru i nadglasavanju pjesmama. Naravno, uz neizbježno ispijanje piva. I tako je bilo dok se navijači nisu odlučili polako krenuti put stadiona. Ona najveća skupina navijača Osijeka, koja je na put krenula u četiri autobusa, nije ni dospjela do grada, nego je usmjerena ravno na stadion. Tek se oko NV Arene mogla osjetiti prava navijačka atmosfera. Tako je zbog prometnih problema izostala potpuna okupacija St. Pöltena od strane bijelo-plave navijačke vojske. No nije smetalo jer dečki koji su bili u gradu povremeno su stvarali finu zvučnu kulisu.

Na istom mjestu

St. Pölten je maleni grad koji nije teško obići, a najbolji opis dao je jedan duhoviti navijač Osijeka, koji je zaključio: “Cijeli dan hodam po St. Pöltenu, a imam osjećaj kako sam stalno na istom mjestu.” Stvarno je šteta što su brojni navijači Osijeka ostali zaglavljeni na autocesti, jer bi bilo sjajno vidjeti da su se svi oni uspjeli sliti u grad. To bi bila slika! Zanimljivo, navijača Austrije bilo je još manje. Očito je domaća policija bila na oprezu, pa nije ni navijačima bečkog kluba dopustila prerani ulazak u grad. No dobro, ako se već svi osječki fanovi nisu mogli okupiti u gradu, učinili su to na tribinama. Kohorta je do vrha napunila svoj sektor na sjevernoj tribini, u kojem je bilo oko 700 ljudi, a za osječke navijače predviđena su bila još dva sektora pokraj tog Kohortina, u kojima se smjestilo još navijača. Ukupno je bijelo-plave na NV Areni bodrilo oko 1000 navijača, što je jedna od brojnijih podrški koje su imali Osječani na gostovanjima u ovom tisućljeću. Inače, koliko smo primijetili, bečka Austrija nije baš omiljena u St. Pöltenu. Konobari u pubovima, a i nekoliko ljudi na ulici, poručili su nam “isprašite tu Austriju”.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

Najčitanije iz rubrike