Novosti
ZBOGOM, LJETO

Za vikend dolazi zahladnjenje
Objavljeno 16. kolovoza, 2017.

U Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu u utorak je prevladavalo sunčano, s najvišom dnevnom temperaturom uglavnom između 27 i 29 Celzijevih stupnjeva. U središnjim krajevima Hrvatske temperatura je dosegnula ponegdje 30 stupnjeva, pa je bilo mjestimice i vruće. I na obali je bilo pretežno sunčano i vruće.

Sljedećih dana na kopnu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku i postupno toplije, pa će u drugoj polovini tjedna posvuda biti vruće - temperature će ići do 35 Celzijevih stupnjeva. Jutra će ipak još biti razmjerno svježa. U srijedu u gorskim krajevima postoji mala mogućnost za poneki lokalni pljusak.

Nova izražena promjena vremena uz mogućnost jačeg nevremena sve je izglednija već za vikend, kada se očekuje i osjetan pad temperatura. Sudeći prema dugoročnim prognozama AccuWeathera za Hrvatsku, toplinski val koji dolazi u idućim danima ujedno će biti i posljednji ovog ljeta. Nakon jake promjene vremena koja dolazi za vikend, na kopnu se više ne očekuju temperature iznad 30 stupnjeva. Posljednji tjedan u kolovozu donosi stabilizaciju vremena, kao i prvi tjedan u rujnu.V.T.