Sport
NIZOZEMSKI DIV

PSV samo za dva pojačanja potrošio 13 milijuna eura
Objavljeno 26. srpnja, 2017.

U Eindhovenu još se nitko posebno ne bavi utakmicom protiv Osijeka. Tamo traju raznorazne “svečanosti” koje su vezane uz predstavljanje novih igrača, ali i cijele momčadi za nadolazeću sezonu. Klub iz Eindhovena predstavio je svoja tri velika pojačanja koja su u klub stigla posljednjih dana. Riječ je o centralnom veznom Marcu Van Ginkelu koji je iz Chelseaja na posudbu došao još zimus, ali sada su je produžili na još godinu dana. Međutim, mala je vjerojatnost kako će on zaigrati protiv Osijeka jer je ozlijeđen. Za druga dva pojačanja nizozemski velikan potrošio je 13 milijuna eura na ime odštetnih zahtjeva. Za Meksikanca Hirvinga Lozana koji pokriva ofenzivne krilne pozicije njegovom prijašnjem klubu Pachuci PSV je platio osam milijuna eura odštete, a pet milijuna potrošili su za stopera Derricka Luckassena. Već samo te cifre koje plaća PSV dovoljno jasno pokazuju s kakvom će se “silom” u koštac uhvatiti Osječani u četvrtak. Druga je svečanost bila predstavljanje momčadi za novu sezonu kojoj je na Philips stadionu nazočilo 15.000 navijača. I tako, Nizozemci se uglavnom bave samim sobom, a to potvrđuje i kratko razmišljanje trenera Phillipa Cocua na pitanje o utakmicama protiv Osijeka.

- Naš je cilj, pa i obveza proći dalje, ne samo u play-off već do skupina Europske lige. Pritom je posve nevažno tko nam stoji na tom putu - samouvjeren je trener PSV-a.

Inače, poslao je Cocu svoje špijune na Osijekove utakmice protiv Luzerna. Dakle, nije baš da bijelo-plave drže posve irelevantnim sudionicima tih dvaju dvoboja. Ipak, kad pogledate sve to što se događa oko nizozemskog kluba, posve je jasno kako on definitivno ne pripada u ovo društvo Europske lige u kojem se stjecajem okolnosti našao. Ne treba baš biti veliki lumen da se shvati koliko težak posao očekuje osječku momčad. D.Keler

Možda ste propustili...

PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Dobra domaća izdanja preslikati na Gripama

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

Najčitanije iz rubrike