Kultura
KIPARSKA KOLONIJA OD 29. SRPNJA DO 6. KOLOVOZA

U Ernestinovu devet dana klesanja kipova i slikanja
Objavljeno 26. srpnja, 2017.

U Ernestinovu su spremni za 44. zaredom Kiparsku koloniju Ernestinovo. Kolonija kipara naivaca ima dugu tradiciju, a ove se godine održava od subote, 29. srpnja do nedjelje, 6. kolovoza - najavili su jučer na novinskoj konferenciji načelnica Općine Ernestinovo Marijana Junušić, te čelnici Likovne udruge “Petar Smajić” - Siniša Tešankić, Ivica Tolić i Mato Tijardović.

Kolonija za rad u drvu (pretežito umjetnika naive) održava se u Parku skulptura u Ernestinovu, poznatom po trajno izloženim skulpturama po cijelom mjestu.

Marijana Junušić kaže kako se prema programu u subotu, u 17 sati planira malonogometni turnir, koji se nastavlja i u nedjelju, također u 17 sati, a u isti sat počinje i Ernestinovačka fišijada. U 20.30 sati je svečano otvorenje, nakon čega će u 21 sat biti koncert Mejaša.

U ponedjeljak, 31. srpnja, u 20.30 sati nastupaju MPS Baje i KUD Klasje Slavonije, u utorak, 1. kolovoza, u 20.30 sati je koncert Silver banda, u srijedu, 2. kolovoza, u 20.30 sati Večer folklora (PS Korijeni pustare, udruga Ružmarin i KUD P. Šandor Laslovo).

U četvrtak, 3. kolovoza, od 11 do 19 sati je turnir u odbojci na pijesku, u 20.30 sati nastupaju TS Garavi. U petak, 4. kolovoza, od 17 do 20 sati je Dječji dan: humanitarna prodaja domaćih kolača, prometna radionica, izviđačke radionice, od 17 do 18 sati je Plesna radionica Osceo Dalal, od 17 do 20 sati slamarska radionica Nikole Fallera, od 18 do 23 sati je besplatni zabavni park za djecu, u 19 sati sati je predstava “Veseli klaunovi”, a u 21 sati koncert Mije Dimšić.

U subotu, 5. kolovoza, u 9 sati je polaganje vijenaca u Parku skulptura, od 10 do 12 sati 8. memorijalni turnir “Tomislav Bačić”, u 16 sati su svatovske zaprege i revijalna vožnja, a u 16 sati natjecanje u kuhanju čobanca.

Istog dana u 16 sati je i Memorijalni nogometni turnir “Borislav Gverieri” - prva utakmica, a u 18 sati druga. U 21 sat je koncert grupe Vatra. U nedjelju, 6. kolovoza, u 16 sati je Memorijalni nogometni turnir Borislav Gverieri - utakmica za 3. mjesto, a u 18 sati utakmica za 1. mjesto. Ulazak na manifestaciju je slobodan.

Darko PEJIĆ
KIPARI I SLIKARI

Na manifestaciji koja se održava pod medijskim pokroviteljstvom i Glasa Slavonije i Slavonskog radija umjetnička djela će stvarati kipari Milan Kovač, Mato Tijardović, Siniša Tešankić, Vlado Hržica, Nedo Malenica, Zvonimir Dangubić, Rajko Srok, Dragutin Ciglar, Vedran Jakšić, Vinko Galić i Luka Tolić, te slikari Ivo Kolar, Rozvelt Kapović, Vesna Grundler, Drago Matelja, Mato Pisac, Hrvoje Takač, Goran Zlatarić, Zoltan Eđed i Željko Đerek.

Mia Dimšić

NASTUPA U 21 SAT U PETAK

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike