Novosti
OLUJNO NEVRIJEME

U Osijeku letjeli crjepovi, podrumi i ulice poplavljeni
Objavljeno 25. lipnja, 2017.
Svi osječki vatrogasci, kako profesionalni tako i dobrovoljni, bili su na terenu

Olujno nevrijeme poharalo je u nedjelju oko 20 sati osječko područje. Jak vjetar kidao je grane, rušio prometne znakove i bacao crjepove s krovova. Svi osječki vatrogasci, kako profesionalni tako i dobrovoljni, bili su na terenu.

- Sva osječka dobrovoljna vatrogasna društva, Donji grad, Gornji grad i Retfala, kao i svi pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, bila su na terenu i pomagala građanima. Najčešće se radilo o dojavama građana o srušenim granama na cestama i žicama te o poplavljenim podrumima – doznajemo od Davora Škarice, operativnog dežurnog djelatnika JPVP-a Osijek.

Vatrogasci su bez prestanka odgovarali na pozive građana ne bi li sanirali što više štete u što kraćem vremenu.

Kako doznajemo od građana, jak vjetar srušio je veliki znak na cestu u Kanižlićevoj ulici u osječkoj Retfali, a crjepovi su letjeli zrakom. Velika količina vode ostajala je u dvorištima, a krovovi su prokišnjavali.

- Ne znam još što se na krovu dogodilo, ali čini se da je vjetar odnio crjepove. Kiša curi kroz plafon u sobu – kazala je za naš list Retfalčanka.

U centru Osijeka, ali i u drugim dijelovima grada, prestala je raditi javna rasvjeta, u pojedinim ulicama središta, potom Donjeg grada i Bosutskog naselja nestalo je struje i u kućanstvima. U Višnjevcu je nekoliko ulica u samo pet minuta bilo potpuno poplavljeno. Nakratko je došlo i do zastoja tramvajskog prometa. Čitatelji su nam javljali i kako je u dijelovima Aljmaša padala tuča te uništila sve pod sobom. Istodobno isto se dogodilo i na vinkovačkom području.

- U autobusu smo prema Osijeku i kiša kod Jarmine toliko jako pada da vozač ne može voziti brže od 20 kilometara na sat – kazao nam je u nedjelju navečer Osječanin koji se našao na putu prema Osijeku.

Zanimljivo je da je u utorak, 27. lipnja, godišnjica nevremena koje je lani napravilo velike štete u Osijeku. Građani se još sjećaju uništenih parkova i krovova, poplavljenih ulica te štete na Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Osim Osijeka, u nedjelju je jako nevrijeme zahvatilo i Sloveniju, potom jug i zapad Hrvatske. Olujni vjetar i tuča pogodili su Istru, Zagreb i Zagorje.

Sandra LACIĆ
Možda ste propustili...