Sport
HNS IZABRAO OSJEČKOG TRENERA

Petar Krpan izbornik
U-17 reprezentacije
Objavljeno 22. lipnja, 2017.
Za Krpanovog najbližeg suradnika imenovan je još jedan bivši hrvatski reprezentativac Nenad Pralija

Nakon završetka Europskog prvenstva U-17 reprezentacija izborniku hrvatske vrste Dariju Bašiću istekao je mandat i na njegovo je mjesto imenovan Osječanin Petar Krpan! Taj nekadašnji “vatreni” reprezentativac sa SP-a 1998. godine i internacionalac u više europskih klubova, sada je instruktor HNS-a za Slavoniju i Baranju i već je imao prigoda voditi naše mlađe vrste.

- Izuzetno sam sretan što sam dobio prigodu voditi U-17 reprezentaciju. Svakome je treneru velika čast postati izbornikom bilo koje hrvatske vrste, od najmlađe do najstarije. Treba, međutim, odmah prionuti poslu jer ga ima dosta i svaki dan se mora biti u pogonu. Prvi konkretan izazov s ovom vrstom imam već krajem sljedećeg mjeseca u Budimpešti, gdje ćemo sudjelovati na turniru zajedno s domaćinom Mađarskom te Srbijom i Češkom. To će biti prvi u više planiranih testova uoči kvalfikacijskog ciklusa koji je predviđen u listopadu - kratak je bio Krpan neposredno nakon imenovanja.

Tijekom igračke karijere Krpan je igrao za Osijek, Sporting iz Lsabona, Zagreb, Hajduk, Rijeku, Uniao Leirij i kineski Jiangsu Sainty. Za reprezentaciju je odigrao tri utakmice, uključujući i nastup na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj protiv Rumunjske.

Za Krpanovog najbližeg suradnika imenovan je još jedan bivši hrvatski reprezentativac Nenad Pralija, koji je 11 puta nosio kockasti dres, a kao igrač nastupao je za Hajduk, španjolski Espanyol, talijansku Regginu i izraelski Maccabi iz Haife. Pralija je viši nogometni trener, diplomirao na Kineziološkom fakultetu, a trenutno završava adaptacijski tečaj za UEFA-A trenera pri Nogometnoj akademiji HNS-a.

Inače, Hrvatska U-17 novi kvalifikacijski ciklus započinje u listopadu ove godine. D. Lekšan

Možda ste propustili...

REDOVITA SKUPŠTINA HNS-A

Nakon Marića šef postaje - stranac

EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže

Najčitanije iz rubrike