Sport
KVALIFIKACIJE ZA SP ODBOJKAŠICA

Hrvatska za kraj namučila Rusiju
Objavljeno 4. lipnja, 2017.

Kvalifikacijski turnir A skupine odbojkašica za plasman na Svjetsko prvenstvo koji se igrao u osječkoj dvorani Gradski vrt zaključen je u nedjelju navečer dvobojem Hrvatska - Rusija. Domaćin se nadao da bi upravo posljednji susret mogao odlučivati o pobjedniku, ali još ranije je bilo jasno da su Ruskinje broj jedan i da su izborile Japan, dok će drugoplasirana Grčka u dodatne kvalifikacije. Hrvatska je ostala bez izgleda za svjetsku smotru.

Iako nije bilo rezultatskog imperativa, Hrvatice su imale želju prikazati se u najboljem svijetlu protiv reprezentacije koja je i aktualni europski prvak. Kao i večer prije protiv Austrije, mjesto u startnoj postavi našla je i ljubimica domaće publike, članica Osijeka Katarina Pavičić, koja je zajedno sa suigračicama dobro namučila favorita. Uzele su Hrvatice set, zasluženo, ali više od toga nisu mogle. Hrvatska je za kraj ostavila najbolje izdanje, šteta što tako nije igrala protiv Grčke i Mađarske, onda ni drugo mjesto ne bi bilo nedostižno.

U preostalim utakmicama posljednjeg, 5. kola Mađarska je svladala Austriju 3:0, dok je Grčka bila bolja 3:1 od Gruzije. Poredak: 1. Rusija 15, 2. Grčka 11, 3. Hrvatska 7, 4. Mađarska 7, 5. Austrija 5, 6. Gruzija 0 bodova.

N. Benčina

Hrvatska 1
Rusija 3

OSIJEK – SD Gradski vrt. Gledatelja: 1000 . Suci: Sikanjic (Lihtenštajn) i Vinaliev (Bugarska),

HRVATSKA: Sain, Grbac 2 , Božičević , Butigan 2, Strunjak 10, Pavičić 6 , Dežulović , Prokopić 3 , Barun Šušnjar, Fabris 20, Klarić , Ćurak, Mlinar 10, Luketić.

RUSIJA: Frolova 13, Kutiukova, Zariazhko Koroleva 2, Goncharova 5, Vetrova 3, Kosianenko 1, Tretyakova, Galkina, Fetisova, Kosheleva 14, Voronkova 12, Polyakova 4, Parubets 1 Efimova 12.

REZULAT PO SETOVIMA: 22:25, 21:25, 25:20, 15:25

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike