Novosti
ZADNJI APEL OZRENA MATIJAŠEVIĆA:

Odmaknite se od kriminala političari!
Objavljeno 24. svibnja, 2017.

Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata, “podvukao je crtu” o stanju u gospodarstvu i to prije odlaska u mirovinu održavši konferenciju za novinare posljednji put u Osijeku, upravo u gradu u kojem je imao i prvi javni sindikalni istup. Jasno je poručio kako Hrvatska ima šansu uz uvjet da se iskorijeni gospodarski kriminal.

“Prisustvo kriminala ogleda se u katastrofalnim rezultatima gospodarstva”, kazao je Matijašević pa se tako dodatknuo i Agrokora koji “najbolje pokazuje jad i bijedu ekonomske politike i pravne sigurnosti u RH.”

- Što se tiče Agrokora, priorotet bi trebao biti očuvanje djelatnosti i radnih mjesta u svim proizvodnim dijelovima sustava, napose u PIK-ovima Belje, Vukovar, Vinkovci, Vrbovec, Jamnicu i Ledo. Oni koji proizvode moraju biti spašeni i to ne na način da budu, kako se dade isčitati, poklonjeni nekome za jednu kunu. To su zdravi dijelovi i mogu samostalno poslovati i plaćati sve što treba u regularanom roku, a radnici dobivati i veće plaće. Nakon što se ti najvitalniji dijelovi Agrokora riješe, vjerovničke odnose s bankama i dijelom dobavljača čije su poslovne odluke bile takve da posluju kako su poslovali, u zakonitom postupku treba rješavati, ali ne na štetu poreznih obveznika, izjavio je Matijašević.

“S jeftinom demagogijom nećemo spriječiti odlazak mladih ljudi iz države i rastakanje radnih mjesta u realnom sektoru. Zadnji apel upućujem Državnom odvjetništvu, Uskoku i politici - odmahnite se od kriminala, kriminal i kriminalce sankcionirajte ukoliko želite dobro Hrvatskoj” - izjavio je Matijašević.D.Pejić

Možda ste propustili...