Regija
SPORTSKO-REKREACIJSKI CENTAR

Županjcima dva bazena
Objavljeno 17. svibnja, 2017.

ŽUPANJA

I Županja će konačno dobiti dugoočekivani bazen! Dosadašnjih su godina tijekom ljetnih mjeseci građani osvježenje tražili uglavnom preko granice, na bazenima u susjednom Orašju, ili u 30-ak kilometara udaljenim Vinkovcima. Ali i na gradskom izletištu Poloji, kupajući se u rijeci Savi. O potrebi gradnje bazena u Županji priča se već godinama, ali tek su se sada, pojašnjavaju u gradskoj upravi, stekli uvjeti za tu investiciju. Gradonačelnik i saborski zastupnik Davor Miličević ističe da je pročistač otpadnih voda osnovni preduvjet za bazene. Gradnja pročistača je pri kraju i on će krajem godine biti u funkciji, čime će konačno biti otvoren put i za realizaciju tog dugonajavljivanog projekta.

Izrađeno je idejno rješenje za gradnju otvorenih bazena u na lokaciji između ribljeg restorana i savskog nasipa, gdje će niknuti sportsko-rekreacijski centar. Pojedinosti će se usuglasiti s Hrvatskim vodama koje planiraju radove na proširenju savskog nasipa. Idejno rješenje predviđa gradnju dva bazena ukupne površine 1570 četvornih metara. Jedan manji za djecu i neplivače, dimenzija 20 x 16 metara, a drugi za odrasle, dimenzija 25 x 50 metara i dubine od 1,80 do 2,50 metara. Predviđeni su i popratni sadržaji, gradnja svlačionica, ugostiteljskog objekta, kuglane, a u produžetku i hipodroma, za koji je već ranije interes iskazao jedan lokalni poduzetnik. U sklopu projekta riješit će se i prilazne ceste, a u opciji je nekoliko rješenja.

Do kraja godine bit će završena projektna dokumentacija, a potom i dobivene dozvole, tako da će gradnja bazena, nakon što se ispuni sva procedura, krenuti najvjerojatnije sredinom 2018. godine.

- Vrijednost investicije bit će oko sedam milijuna kuna. Projekt ćemo kandidirati prema europskim fondovima i vjerujem da ćemo uspjeti povući dobar dio novca, a ostatak ćemo sufinancirati vlastitim sredstvima - kaže Miličević. M. Lešić Omerović

Predviđene su svlačionice, ugostiteljski objekt, kuglane, u produžetku i hipodrom

Možda ste propustili...

UGOSTIO IH ŽUPAN DAMIR DEKANIĆ

Prijam za sudionike Festivala glumca

Najčitanije iz rubrike