Sport
FUTSAL POSLASTICA U ZRINJEVCU

Pobjednik “Bitke za Slavoniju” ulazi u doigravanje
Objavljeno 28. travnja, 2017.

Večeras će u Zrinjevcu malonogometna sezona definitivno doživjeti svoj klimaks. Nakon što su dugo godina Osječani sami živjeli u prvoligaškom društvu, napokon su dobili jednog ozbiljnog slavonskog rivala. Brod 035, istina, već jednu sezonu ranije plesao je u prvoligaškom društvu, ali tada su to bili prvi koraci. Danas su Brođani ozbiljna momčad koja u Zrinjevac dolazi susret s Osijek Kelmeom učiniti pravim slavonskim derbijem. Dodatnu draž cijeloj priči daje i činjenica što će dvoboj slavonskih rivala izravno odlučiti i o putniku u doigravanje. Naravno, voljeli bismo da se tamo mogu naći obje momčadi. Za takav rasplet postoje teoretske mogućnosti, ali objektivno je vrlo teško vjerovati. Dubrovački Square će imati jasnu situaciju nakon večerašnjeg slavonskog sudara jer je njegova domaća protiv Alumnusa odgođena, a i teško je vjerovati kako će Dubrovčani propustiti takvu priliku. Dakle, kalkulacije u “bitci za Slavoniju” su jasne. Osijek Kelmeu igra pobjeda, a Brođanima je dovoljan i remi za plasman u doigravanje.

- Igrali smo u Zrinjevcu velikih utakmica, ali ova s Brodom 035 ipak će imati posebnu draž. Uvijek je lijepo igrati slavonske derbije, a to se potvrdilo i jesenas kada smo mi gostovali u Slavonskom Brodu. Dvorana je bila dobro popunjena, bilo je navijanja, baš prava sportska atmosfera. Nadam se kako će slično ozračje vladati i večeras u našem Zrinjevcu - kaže Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Uz to što je sam po sebi uzbudljiv taj će dvoboj imati još nekih dodatnih “začina”. Brod 035 ide i na “osječki pogon” jer u njegovim redovima igraju trojica dojučerašnjih članova Osijek Kelmea Dražen Ćavar, Armando Kajfeš i Ante Barišić.

- Oni su im važne karike, a svi smo jako dobro upoznati s njihovim igračkim kvalitetama. No, znamo i kako ih se može zaustaviti - poručuje Smoje.

Iako je u Zrinjevcu bilo sjajnih malonogometnih predstava posljednjih godina, već dugo se nije igrala jedna baš ovako važna, ali i izazovna. Doista postoji puno razloga zbog koji treba večeras doći u osječki “hram sporta”. Vjerujemo kako će Osijek Kelme i Brod 035 dobro protresti stari dobri Zrinjevac.

- Mi znamo što nam treba i na koji ćemo način do toga doći. Jesenas smo jednu od najboljih utakmica odigrali baš u Slavonskom Brodu. I tada je taj susret bio svojevrsna prekretnica za nas jer smo se pobjedom u njemu usmjerili prema gornjem dijelu ljestvice i borbi za doigravanje. Eto, rasplet je htio da protiv istog suparnika trebamo i potvrditi plasman među šest najboljih momčadi - kaže Smoje.

Brod 035 je neugodna momčad sa zanimljivim stilom igre.

- Da, oni gotovo tijekom cijelog susreta igraju s “letećim vratarom”. Na prvi pogled to izgleda kao samoubilačka misija, ali je to vrlo neugodna stvar za suparnike. Osim toga, imaju nekoliko vrlo jakih individualaca. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani - kaže Smoje.

Ta non-stop igra s “letećim vratarom” najbolje se očituje na učinku Brođana. Ili pobjeđuju ili gube. Nemaju ni jedan remi u cijeloj sezoni. A baš on im ovaj put garantira ulazak u doigravanje. Zanimljivo, zar ne?

Večerašnji susret u Zrinjevcu počinje u 20 sati. D.Keler

PAROVI 22. KOLA

U posljednjem, 22. kolu osnovnog dijela prvenstva Prve HMNL sastaju se: Osijek Kelme - Brod 035, Futsal Dinamo (Zagreb) - Albona Potpićan '98, Vrgorac - Novo vrijeme Apfel (Makarska), Split Tommy - Nacional Zagreb. Susret Square (Dubrovnik) - Alumnus (Zagreb) odgođen je zbog dana žalosti u Dubrovniku.

DOIGRAVANJE

Nakon što prvoligaši odrade posljednje, 22. kolo, šest prvoplasiranih momčadi nastavlja borbu za titulu prvaka kroz doigravanje. Prvi i drugi na ljestvici izravno ulaze u polufinale, dok će momčadi plasirane od 3. do 6. mjesta igrati u četvrtfinalu. Sastaju se 3. i 6. te 4. i 5., a u polufinale će se plasirati ona momčad koja prva dođe do dvije pobjede. S obzirom na odustajanje Solina izravno iz Lige neće ispasti nitko, a Albona Potpićan '98 će očuvanje prvoligaškog statusa tražiti u repesažu protiv drugoplasirane momčadi iz drugoligaških kvalifikacija (igraju pobjednici tri regionalne Druge lige). D.Kl.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike