Novosti
OPTUŽBA ZASTUPNIKA LOVRINOVIĆA

Strani trgovački lanci ne plaćaju porez na dobit
Objavljeno 28. travnja, 2017.

Zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović prozvao je u četvrtak četiri najveća strana trgovačka lanca za neplaćanje poreza na dobit državi, te zatražio od Porezne uprave i Ministarstva financija da hitno utvrde koliko poreza moraju platiti, a od premijera i ministra financija da provedu istragu o tom slučaju i utvrde odgovornost nadležnih.

- U razdoblju 2010. - 2015. ni jedan od četiri najveća strana trgovačka lanca - Kaufland, Lidl, Spar i Billa - nije na račun poreza na dobit uplatio ni jednu kunu u proračun - rekao je Lovrinović u Saboru prenoseći analizu ekspertnog tima svoje stranke. U tih šest godina, objasnio je, lanci su ostvarili ukupni prihod od oko 56 milijardi kuna i rashod od oko 58 milijardi kuna, a budući da su im rashodi bili veći od prihoda, nisu bili u obvezi plaćati porez na dobit, jer su imali gubitke. Lanci nisu ni prije 2010. plaćali porez na dobit.

- Uz gubitak u spomenutih šest godina, lanci su iz razdoblja prije 2010. prenijeli dvije milijarde kuna gubitka - ustvrdio je. H

Možda ste propustili...