Kultura
NOĆ KNJIGE SLATINA 2017.

Druženje sa zavičajnim autorima
Objavljeno 22. travnja, 2017.

SLATINA
U Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina u petak je započelo održavanje šeste Noći knjige, koje će trajati sve do ponedjeljka, 24. travnja.
Prvi program manifestacije bilo je druženje sa slatinskim zavičajnim piscima i njihovim djelima, koje je organizirala Matica hrvatska Ogranak Slatina u suradnji sa Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina. Nakon predstavljanja Noći knjige kao manifestacije, knjižničarka Marija Cindrić i predsjednica Matice hrvatske u Slatini Zorica Varga ukratko su predstavile dio slatinskih pisaca i pjesnika, koji su potom čitali svoju poeziju ili ulomke svojih djela. Tako su predstavljeni Dinka Filipović, Denis Ostrošić, Petar Žarković, Višnja Kajzer, Azenija Relić, Marija Turk Kuči i Svjetlana Carić te preminuli Rade Brajnović i Mirko Jirsak.
Ugodni razgovori zavičajnih autora i ljubitelja lijepe riječi u Slatini rezultirali su prijedlozima o stalnoj pjesničkoj manifestaciji posvećenoj Mirku Jirsaku i redovitom predstavljanju zavičajnih autora u Noći knjige široj čitalačkoj publici u gradu. Predsjedništvo Ogranka Matice hrvatske razmotrit će te prijedloge i donijeti odgovarajuće zaključke.    
Noć knjige nastavljena je kvizom znanja koji je organizirao Klub urbane kulture u suradnji sa Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina i Osnovnom školom Josipa Kozarca Slatina, a sve do 24 sata trajala je akcija “Vratite zaboravljenu knjigu, zaboravit ćemo zakasninu” i besplatno učlanjenje u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina.
Knjižnica će u ponedjeljak u 18,00 sati u suradnji s OŠ Josipa Kozarca organizirati književni susret i predstavljanje knjige „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“ Vlaste Golub.Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike