Mozaik
OSJEČKI HIP-HOP DVOJAC

Krankšvester: Posveta raveu
u novom singlu i spotu “Gaber”
Objavljeno 22. travnja, 2017.

Osječki hip-hop dvojac Krankšvester objavio je singl i spot “Gaber” koji je u svega desetak dana zapalio regionalnu underground scenu. Poznati prema vulgarnim i sarkastičnim tekstovima, ovaj put su uporište i inspiraciju pronašli u hardcore technu koji je popularnost stekao u devedesetima, stoga u pjesmi ne čudi i ironično-nostalgična evokacija nekadašnje prepoznatljive ikone techno kulture Marushe, legendarne hard-dance grupe Scooter, kao i europop-zvijezde DJ Bobe.

Za glazbu, mix i master zaslužan je Sett, tekst potpisuju Sett i 3ki Stil, dok je spot režirao Yossip G 4 Getto Mast Videos. Sniman u osječkom klubu Exit, spot je riječima Krankšvestera svojevrsna posveta gabber kulturi. Iako zbog eksplicitnih tekstova ne dosežu do televizije i radijskih postaja, na YouTube kanalu spot je već prikupio više od 100.000 pregleda.

“Gaber” je ujedno i prvi singl s nadolazećeg albuma na kojem trenutačno rade i koji bi svjetlo dana trebao ugledati do kraja ove godine. Album zasad nosi radni naziv “Bravo Hits 4”, sadržavat će gostovanja još neotkrivenih imena i na njemu dvojac priprema najveći party dosad. Krankšvester iza sebe imaju tri albuma i jednu kompilaciju, a za novi album obećavaju da će ga, kao i sva izdanja, fanovima pokloniti na besplatan download.

Underground borce ovog ljeta gledamo na Sea Star festivalu u Umagu gdje će dobiti svoje mjesto na velikoj pozornici Nautilus Arene. Tamo će 26. svibnja ubojitim stihovima začiniti atmosferu uz regionalne hip-hop snage kao što su Bad Copy, Kiša metaka, High5 & Kuku$ i Matter. T.K.

Do kraja godine trebao bi izaći novi album koji nosi radni naziv “Bravo Hits 4”

Možda ste propustili...

NIKAD RANIJE OBJAVLJENE PJESME

Novi album J. Casha

GLAZBENIK JE VELIKI LJUBITELJ I ZAŠTITNIK MAČAKA

Baby Lasagna i mačak Stipe postali su junaci slikovnice o prijateljstvu

Najčitanije iz rubrike