Kultura
NAJBOLJI, NAJSPRETNIJI I NAJTALENTIRANIJI

Učenicima Glazbene škole Franje Kuhača šest prvih, osam drugih i jedna treća nagrada
Objavljeno 10. travnja, 2017.

Državna razina 55. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa održana je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Nakon pomno provedenih testiranja na regionalnoj međužupanijskoj razini u ožujku, u samoj završnici natjecanja, u disciplinama suvremeni ples, glasovir, orkestar, orgulje, gitara, pjevanje, bisernica, brač, mandolina te solfeggio sudjelovali su doista najbolji, najspretniji i najtalentiraniji učenici i studenti iz 55 glazbenih i plesnih škola te akademija Hrvatske.

Učenici Glazbene škole Franje Kuhača Osijek ponovno su se pokazali u svom najboljem glazbenom ruhu u čak pet disciplina. U disciplini suvremeni ples sudjelovalo je pet učenica. U 1. kategoriji Iridej Palcer osvojila je I. nagradu (98,35), kao i Dina Min Chen (98,08). U 2. je kategoriji Paula Horvat, nagrađena je I. nagradom (98,05 bodova), a Teuta Muharemi (97,98) i Iva Krivić (97,70) II. nagradom. Mentorica učenica i koreografkinja je profesorica Nikoola Livančić.

U disciplini glasovir sudjelovalo je četvero učenika. Uz podršku mentorice profesorice Ivane Glavočević, najmlađa učenica Iskra Kujundžić u svojoj je 1. kategoriji osvojila II. nagradu (95,46). U 3. je kategoriji Ruben Habuda zauzeo visoku II. nagradu (97,96). Njegova je mentorica profesorica Sunčana Turk. Mina Ždinjak je u 4. kategoriji (95,40) osvojila II. nagradu, a mentorica je profesorica Grlica Alić. Uz mentorstvo profesorice Goranke Šenk, Leon Luka Ćelić u 5. kategoriji dobio je III. nagradu (94,80).

Disciplina pjevanje također je bila iznimno uspješna. U 1. kategoriji Vlatka Kladarić je osvojila I. nagradu (98,64), a Leonarda Kavedžić II. (97,42). Marija Kolar je u 2. kategoriji dobila II. nagradu (95,88), kao i Dora Masle u 3. kategoriji (95,70). Mentorica učenica je mr. art. Vesna Coufal Jaić, a korepetitorica profesorica Mirta Masle.

U 2. kategoriji discipline bisernica učenik Karlo Pančić oduševio je i dobio sjajnu I. nagradu (98,18). Mentor je profesor Domagoj Petrović, a korepetitorica profesorica Sunčana Turk. Učenik Luka Jerković u 2. kategoriji discipline solfeggio bio je najbolji – osvojio je I. nagradu i 1. mjesto s izuzetnim brojem bodova (99,50). Mentorica je profesorica Jasminka Pušić.

Andreja VREKALIĆ
LUKA JERKOVIĆ: LIJEPO ISKUSTVO!

- Zahvaljujući mojoj profesorici Jasminki Pušić, koja je od samog početka vjerovala u mene i dobro me pripremila, nije mi bilo preteško svladati zahtjeve pismenog i usmenog dijela ispita. Uživao sam u društvu ostalih natjecatelja koje sam upoznao na prošlom državnom natjecanju. Odlazak na natjecanje bilo mi je lijepo iskustvo - kaže Luka Jerković, učenik V. razreda GŠ Franje Kuhača Osijek.

Možda ste propustili...

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

Najčitanije iz rubrike