Kultura
KNJIŽEVNI SUSRET U SVEČANOM FOAJEU HNK U OSIJEKU

Generacija Vrbaci - 50 godina poslije
Objavljeno 25. ožujka, 2017.

Ivan Vrkić, Vanja Kokeza, Goran Rem, Dejan Rebić, Adam Rajzl, Mirko Rihard, Vesna Barač, Vjekoslav Martin Boban, Sreten Baljak, Josip Balatinac, Antonija Bogner Šaban, Anica Malarić, Josip Cvenić, Drago Kekanović, Stjepan Čuić, Kruna First-Medić, Željko Hodonj, Blanka Held, Ivo Medak, Stjepan Tomaš, Tatjana Lukić, Duško Maričić, Josip Kovač, Ljilja Zmajić, Ivan Marijanović, Ljerka Dobaj Ristić, Željko Gašpert...

Čini se nevjerojatnim, no prošlo je više od 50 godina otkako su u Osijeku, davne 1965., prolistali prvi Vrbaci - edicija prvih knjiga mladih pisaca koja je tada pokrenuta, projekt koji je dao snažan poticaj razvoju osječke književne scene tog vremena.

Podsjetiti na to vrijeme i okupiti što više sudionika tog projekta koji su kroz Vrbake, Reviju, Omladinsku reviju, Maslačak i Biblioteku Revije (ali i Miniteatar i Galeriju Zodijak), u tom sudjelovali - želja je organizatora književnog susreta koji će se održati u subotu, 25. ožujka, u 11 sati, u Svečanom foyeru HNK u Osijeku. Bit će to prilika za podsjećanje na to vrijeme - i čitanje nekih tadašnjih književnih radova - oživiti ozračje koje je Osijek snažno pozicioniralo na kulturnoj i književnoj karti Hrvatske. N.Vek.

Možda ste propustili...

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

AUKOS PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “STANISLAV MARIJANOVIĆ”

Ako budete dobri, o vama će pisati monografije, ako ne budete - vi ćete ih pisati

Najčitanije iz rubrike