Kultura
BLAGO EUROPSKOG PLEMSTVA

Prandau i Normann u Muzeju Valpovštine
Objavljeno 21. ožujka, 2017.

VALPOVO - U četvrtak, 23. ožujka, u 11 sati u Muzeju Valpovštine održat će se drugo predstavljanje projekta “Skriveno blago europskog plemstva – valpovački vlastelini Prandau i Normann”.

Tom značajnom događaju nazočit će, kao domaćin, gradonačelnik Valpova Leon Žulj, te ravnatelji, voditelji i suradnici četiriju ustanova: Muzeja likovnih umjetnosti iz Osijeka, Muzeja Slavonije iz Osijeka, Državnog arhiva u Osijeku i Ustanove za kulturne djelatnosti “Ante Evetović Miroljub” te Muzej Valpovštine iz Valpova, koji će biti nositelji tog kapitalnog projekta nacionalnog, ali i međunarodnog značenja.

Podsjetimo, svaka će ustanova obraditi i prikazati jedan segment ostavštine iz svog fundusa. Osim izložbom projekt će biti praćen i katalogom te predavanjima, a u planu je i prijenos izložbe u Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu te u inozemstvo. Muzej Valpovštine, smješten u originalni ambijent života plemićke obitelji, obradit će svakodnevni život - predmete iz stalne uporabe u dvorcu, zabavu, lov, glazbu, fotografije, kao i kriptu barunske obitelji Prandau i grofovske obitelji Normann, poručeno je iz Muzeja Valpovštine u najavi događaja. L.A.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike