Sport
NAVIJAČI PACULTU: “AUF WIEDERSEHN”

Ne odustaju od borbe, dok god
matematički još mogu opstati
Objavljeno 20. ožujka, 2017.

Vezani članci

OSIJEK - CIBALIA

Najmanje uzbudljiv slavonski obračun

Nakon završetka utakmice protiv Osijeka (2:0), navijači Cibalije koji su stigli u Gradski vrt ispratili su Petera Paculta u svlačionicu povicima “Auf Wiedersehen”.

Cibalia je pod vodstvom austrijskog trenera doživjela četvrti uzastopni poraz. Otkad je on preuzeo kormilo vinkovačkog prvoligaša osvojen je samo jedan bod iz pet utakmica. Cibalia je pripijena za dno ljestvice i sve ove činjenice dovoljno govore o stanju momčadi. Ali, ponešto i o načinu kako je vodi Peter Pacult. Ni ovaj put Cibalia se nije iskazala, a imali su velikih razloga za to. Preduvjet za konačno osvajanje bodova bio je prikazati što veću želju i agresivnost. A toga je nedostajalo. Jesu li to bile instrukcije trenera Paculta, ili su igrači jednostavno previše frustrirani svime što se događa oko Cibalije, ali protiv Osijeka uglavnom su se orijentirali na obranu. A tako se teško osvajaju egzistencijalni bodovi. Teško možemo vjerovati kako su igrači postali letargični i nemaju volje za borbom. Ipak se radi o njihovim karijerama. Ništa zasad pozitivno nije donio Pacult. Posebice ako uspoređujemo njegove prethodnike. Cibalia je jesenas pod vodstvom Stanka Mršića bar sličila na momčad koja je težila i željela uspjeh, koja je igrala dobro, ali, na njihovu žalost, nedostajalo im je sportske sreće. Uvjereni smo, s igrama u prvom dijelu prvenstva zaslužili su sigurno i koji bod više. Od dolaska Paculta Cibalia više nemamo ni igru, a sreću ionako treba isprovocirati. Pacult se očito ponovno opredijelio na obranu i čuvanje svoje mreže. Unatoč tome što Osijek nije pokazao neku pretjeranu inicijativu. I u takvom rasporedu snaga Vinkovčani nisu uspjeli stvoriti izrazitih prilika za gol, pa je poraz došao sam po sebi. Nakon dvije pogreške i dvije dobre reakcije Lope. Dovoljno za 18. poraz ove sezone. Nakon susreta trener Pacult je ostao vjeran svojem razmišljanju i nije se ni ovaj put dao smesti. Na pitanje je li došlo vrijeme promjeni, mirno je odgovorio:

- Dokle god postoji matematička mogućnost ostanka u prvoj ligi idemo ovako. Imamo mladu momčad kojoj nedostaje iskustvo, a ono se može steći samo igranjem. Ponavljam, dokle god imamo matematičke mogućnosti osigurati ostanak u ligi, ne odustajemo od borbe - rekao je nakon utakmice trener Cibalije Peter Pacult.

Glavni konkurent Cibaliji za ispadanje iz lige Split, na svome je terenu uspio osvojiti bod protiv Intera iz Zaprešića i s njime povećao razliku od Cibalije na sedam bodova. Ovaj razvoj događanja svodi izglede Cibalije za osiguranjem kvalifikacija na minimum. U preostalih 11 kola i Cibalia i Split odigrat će na svom travnjaku po pet utakmica, a na gostovanjima po šest. Protivnici kod obje momčadi približno su istih kvaliteta pa je već sada moguće ustvrditi da će se Cibalia teško iščupati. Ne treba naravno unaprijed polagati oružje, ali predsjednik Miroslav Gagro mogao bi već početi razmišljati o formiranju momčadi i pronalasku trenera za drugoligašku konkurenciju i što bržem povratku ponovno među prvoligaše.

Antun GRGIĆ
 
Rezultati by SofaScore
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike