Sport
PETAR MIŠIĆ U CIBALIJU JE STIGAO IZ SPLITA

Dinamo nam je probudio inat
Objavljeno 2. ožujka, 2017.

Nakon remija s Interom i poraza od Dinama u uvodna dva proljetna kola nogometaše Cibalije u nedjelju očekuje i prvo gostovanje u nastavku sezone. Susret u Parku mladeži možda im je za ovaj dio sezone i najvažnija utakmica. Riječ je o momčadima koje se bore za izbjegavanje posljednje pozicije koja automatski vodi u Drugu ligu. Protiv Dinama su igrači trenera Petera Paculta djelovali vrlo dobro na taktičkom planu, ali im je na žalost već osvojen bod sudac Batinić svojim suđenjem jedanaesterca za Dinamo neopravdano oduzeo. Petar Mišić povratnik je u redove Cibalije. Bit će tako i u Splitu protiv momčadi za koju je odigrao 14 utakmica i postigao dva pogotka, ali je zbog nepodmirenja obveza jesenas zatražio raskid. Mišićeva sadašnjost je Cibalia. Opisuje stanje u svlačionici nakon dva proljetna kola i jednog osvojenog boda.

- S obzirom na sve, situacija je u momčadi dobra. Nakon posrtanja protiv Intera, kada smo trebali osvojiti sva tri boda, trebala nam je jedna dobra utakmica protiv Dinama. To je i ostvareno, ali nitko nije očekivao, a kamoli priželjkivao ovakav kraj. Imali smo bod u džepu, ali dogodilo se to što se dogodilo. Ne vrijedi kukati niti se vaditi na suce. Mi igrači smo morali riješiti utakmicu prije kraja, a posebno se to odnosi na susret s Interom, pa bi danas imali više bodova na kontu i bilo bi nam ipak nešto lakše.

Utakmica u Splitu protiv direktnog konkurenta za ispadanje za Vinkovčane je od goleme važnosti. U ovom trenutku i poslije svega najvažnije je ostati neporažen. Naravno, u utakmicu se ulazi s mišlju kako pobijediti suparnika.

- Mi u svaku utakmicu do kraja prvenstva idemo na pobjedu, pa će tako biti i u Splitu. Istina, važno je ostati neporažen, ali pobjeda je to što želimo. Utakmica protiv Dinama razbudila je cijelu momčad i psihološki nas podigla i dala nam neviđeni inat, pa zbog toga u Splitu očekujem pobjedu, jer smo dobra momčad i mislim da to možemo ostvariti.

Petar Mišić, naravno, poznaje dosta igrača Splita s kojima je dijelio svlačionicu.

- Od vremena kada sam ja igrao u Parku mladeži otišla su samo možda trojica-četvorica igrača. Svi ostali su i dalje u Splitu. Dobili su novog trenera i sigurno je da će zapeti protiv nas kako bi došli do pobjede koja i njima puno znači.

Ipak, bez obzira na to što su Splićani domaćini u ovom važnom susretu za oba sastava, Mišić očekuje pobjedu. Ponavlja kako se u momčadi poslije Dinama probudio veliki inat.

- Psihološki smo se podigli i zbog toga vjerujem da ćemo protiv Splita biti bolji nego smo bili protiv Dinama, a to je razlog zbog kojeg očekujem našu pobjedu. Da budem jasan, neće to ni po čemu biti laka utakmica, bit će nam teško, ali vjerujem u svoje suigrače i vjerujem u uspjeh - samouvjereno je rekao Petar Mišić. A. Grgić

14

utakmica odigrao je Mišić u dresu Splita

Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA HNLŽ

Prvi remi prvakinja ove sezone

U FINALNOJ UTAKMICI EP-A SVLADALI DOMAĆINA NJEMAČKU

Hrvatski gluhi rukometaši prvaci Europe

Najčitanije iz rubrike