Crna kronika
STRADALO DIJETE U ĐAKOVU

Dječaku (12) eksplozija petarde opekla lice i ruke
Objavljeno 24. prosinca, 2016.

ĐAKOVO - Dvanaestogodišnji dječak prva je žrtva pirotehnike ove godine na đakovačkom području.
Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Osijek, zbog neopreznog rukovanja s petardama 12-godišnak je zadobio opekotine lica i ruke.
Iz Operativno komunikacijskog centra Policijske prave osječko-baranjske doznajemo da je dječak stradao u petak oko 14,30 sati u Đakovu.
Još dvoje djece stradalo je prošloga tjedna od petardi u Hrvatskoj. U srijedu je u Kaštelima od pirotehnike lakše ozlijeđeno jedno dijete, dok je dva dana ranije 9-godišnjak u Splitu zamalo ostao bez oka. Oba djeteta zadobila su ozljede ruku.
Iz policije apeliraju na građane da ne daju djeci petarde, jer petarde nisu igračka. U tijeku je akcija MUP-a “Mir i dobro” kojoj je osnovni cilj smanjiti neželjene posljedice, prije svega ozljeđivanje djece i mladih te nastanak materijalne štete, te kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru.

Prošle je godine na samo Silvestrovo od petardi ozlijeđen i 12-godišnji dječak u Đakovu. Njemu je na igralištu u Ulici biskupa Antuna Mandića petarda eksplodirala u desnoj ruci te je zadobio površinske ozljede (posjekline i opekline) na prstima i na dlanu.
Početkom prosinca ove godine u dvorištu obiteljske kuće 57-godišnjakinje djeca su, igrajući se, bacila zapaljenu petardu na tkaninu zatvorene terase, zbog čega se požar proširio na kamp-kućicu. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Motičina, a šteta nastala u požaru procjenjuje se na više tisuća kuna. Sandra LACIĆ

Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Četiri požara na otvorenom prostoru

U ZAGREBAČKOM NASELJU PEŠČENICA

Eksplozijom do bankomata

Najčitanije iz rubrike