Mozaik
ADVENT U VINKOVCIMA

Koncert s prozora: Pjevalo je 200 učenika osnovnih i srednjih škola
Objavljeno 18. prosinca, 2016.

U gradu na Bosutu održan je spektakularan Veliki božićni koncert s prozora vinkovačke Gimnazije M. A. Reljkovića, kao i ispred zgrade. Radi se o jedinstvenom i nesvakidašnjem koncertu, koji je ujedno vrhunac glazbenih događaja ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima, bogatijeg, sadržajnijeg i ljepšeg nego ikada prije.

Svi ljubitelji duhovne i svjetovne glazbe došli su na svoje na velikoj impozantnoj pozornici koju su činili osvijetljeni prozori zgrade vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, nastale krajem 19. stoljeća. Nastupio je veliki zbor srednjoškolaca i osnovaca, od 200 pjevača, uz pratnju dvaju orkestara – ukupno 250 sudionika. Bio je to istinski spektakl za uši, ali i oči, jer malo se koji grad kao Vinkovci može pohvaliti scenografijom kakvu čini stara vinkovačka gradska jezgra.

- Treći put organizirali smo Veliki božićni koncert na gimnazijskim prozorima i naši su ga sugrađani oduševljeno primili. Na osvijetljenim prozorima Gimnazije, ali i uz zgradu i pozornicu, zajedno su nastupili zborovi Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, zbor Srednje glazbene škole Josipa Runjanina, zborovi osnovnih škola Vladimira Nazora, Ivana Mažuranića i Bartola Kašića iz Vinkovaca te Ane Katarine Zrinski iz Retkovaca, uz glazbenu pratnju Gradskog puhačkog orkestra Vinkovci i Harmonikaškog orkestra Glazbene škole Josipa Runjanina - istaknuo je Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, organizator Velikog božićnog koncerta.

- U ovom objedinjenom sastavu ispalo je najbolje da ja budem na centralnom mjestu, a druge su nastavnice, voditeljice zborova, gledale mene i dirigirale svojim zborovima. Mogu reći da je bilo super, posebno raduje suradnja s kolegicama iz drugih osnovnih škola. Izveli smo bogat opus prigodnih božićnih pjesama, uloženo je puno truda, no na kraju je, kako sam rekao, sve super bilo posloženo - rekao je Adam Koruga, profesor u Glazbenoj školi Josipa Runjanina, voditelj Gradskog puhačkog orkestra i dirigent na Velikom božićnom koncertu. Velik broj građana Vinkovaca i njihovi gosti mogli su uživati u spektakularnom Velikom božićnom koncertu, koji imaju samo Vinkovci, a svaka otpjevana skladba popraćena je dugotrajnim pljeskom, što je svakako nagrada za uloženi trud svih sudionica i sudionika.

Mario KOKAJ

pratnja

SVIRALA SU DVA ORKESTRA

Najčitanije iz rubrike