Mozaik
MODNO-FRIZERSKA PRIČA CRVENOG TEPIHA

Buduće krojačice i frizerke oduševile posjetitelje sajma
Objavljeno 8. svibnja, 2024.
Predstavljene su modne kolekcije "Petrolej crna" i "Proljeće" te frizerske kreacije nagrađene na državnim natjecanjima
Među brojnim događanjima na 9. obrtničko-gospodarskom sajmu, koji je u nedjelju održan u Parku 136. slatinske brigade, posebnu pozornost posjetitelja privukla je modno-frizerska revija učenika, nastavnika i stručnih učitelja Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Program su odlično, gotovo profesionalno vodile učenice 1. razreda za zanimanje kuhara Antonija Miljković i Anamarija Marčinković.

Događanje nazvano "Modno-frizerska priča crvenog tepiha" započelo je prezentacijom kolekcije odjeće za svečane prigode. Voditeljice su istaknule da su učenici za zanimanje krojač i frizer nadahnuće za odjevne kreacije u toj kolekciji pronašli u prirodi, pejzažu rijeke Drave i njegovoj paleti boja. Sljedeću "proljetnu" kolekciju obilježilo je poigravanje bojama, simetrični izrezi i velike mašne, što je haljinama dodalo notu otmjenosti i lepršavosti.


Treća modna priča donijela je dašak frizerskih natjecanja na kojima su učenice Industrijsko-obrtničke škole uz mentorstvo stručne učiteljice Kornelije Zubčević sudjelovale tijekom ove školske godine. U Zagrebu je u prosincu prošle godine održan Festival kose pod nazivom "Advent u kosi". Na tom je natjecanju učenica 3. razreda zanimanja frizer Lea Čertan osvojila prvo mjesto u kategoriji učenika strukovnih škola za adventsku svečanu frizuru "Anđeoski sjaj", a njen model bila je Anđelina Đorđević. Na istom je natjecanju učenica 3. razreda za zanimanje frizer Dora Šantalab osvojila odlično drugo mjesto za frizuru "Crveni glam", a njen model bila je Anamarija Zlatunić. Učenica 2. razreda frizera Magdalena Jokoš vjenčanom romantičnom frizurom osvojila je 1. mjesto na natjecanju učenika strukovnih škola na Državnom natjecanju frizera i kozmetičara u sklopu manifestacije Majstori ljepote - Dani frizera i kozmetičara HOK-a, koju su u Zagrebu organizirali Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore i Zagrebački velesajam. Njen model na tom natjecanju bila je Dora Šantalab. Odjevni predmeti koje su nosile učenice-modeli također su djelo učenika slatinske Industrijsko-obrtničke škole.


Za sve predstavljene kolekcije odjeće zaslužni su učenici za zanimanje krojač i njihove mentorice Paula Kukuljević Idek i Spomenka Prša, koji su osmislili i izradili sve odjevne predmete, a za frizure učenici za zanimanje frizer i njihova mentorica Kornelija Zubčević. Reviju slatinskih učenika svojim su glasovima upotpunili bivši učenici škole Lara Morović i Ante Benković, koji su izveli nekoliko popularnih zabavnih pjesama.

Na kraju "Modno-frizerske priče crvenog tepiha" voditeljice programa zahvalile su modelima na sudjelovanju i posjetiteljima na pozornosti, a Udruženju obrtnika Slatina na prilici da predstave vještinu, znanje i darovitost učenika i nastavnika škole.


- Bila je to je prekrasna priča, izvrsno ‘ispričana‘, jer sve što su djevojčice nosile osmišljeno je, izrađeno i sašiveno u našoj školskoj radionici, što znači da je sve originalno, a i frizure su također izradile naše učenice. Njihov trud i njihovo zalaganje zaslužuju svaku pohvalu, a to su pokazali i posjetitelji sajma. Školski gledano, zaslužile su čistu peticu - kaže ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Mladen Graovac.

Petar Žarković
Možda ste propustili...

BABY LASAGNA STIGAO NA GLAVNI ZAGREBAČKI TRG PRED ODUŠEVLJENE OBOŽAVATELJE

Dali smo sve od sebe, mislim da ste vi to primijetili

ZBOG NEOBIČNO VELIKE SOLARNE OLUJE

Polarna svjetlost obasjala nebo nad Njemačkom

Najčitanije iz rubrike