Novosti
ISTRAŽIVANJE CROBAROMETAR

Plenkovićevu vladu podupire 45 posto građana
Objavljeno 25. studenog, 2016.

Andrej Plenković i njegova vlada šest su tjedana u Banskim dvorima, a kako je pokazalo redovito istraživanje Crobarometar, koje objavljuje Dnevnik Nove TV, mogu biti zadovoljni raspoloženjem građana prema njima. Vladinu politiku podupire 45 posto građana, a ne podupire njih 36 posto. To je veliki skok u odnosu prema ljetu i krizi prethodne vlade, čiju politiku nije podržavalo čak dvije trećine birača. Međutim, da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru, misli 51 posto ispitanika. Rad predsjednice Republike podupire 58 posto ispitanika, čime je Kolinda Grabar Kitarović stabilizirala svoju potporu nakon ljetnog velikog pada popularnosti.

HDZ mjesec završava s 33,9 posto potpore, ali i s padom od gotovo 2 postotna poena. SDP je druga stranka i ima 24,2 posto potpore birača te i on bilježi pad, za nešto manje od jednoga postotnog poena u odnosu prema prošlom istraživanju. Most zato mjesec završava s 10,8 posto potpore ili gotovo jednim postotnim poenom rasta, a Živi zid je na potpori od 7,5 posto i također s rastom, od gotovo 2 postotna poena.

O predsjednici RH 66 posto birača ima pozitivan dojam, a njih 28 negativan, premijer Plenković ima pozitivan dojam kod 62 posto birača, a negativan kod njih 26 posto. Božo Petrov u ovom trenutku uživa pozitivan dojam kod 48 posto birača, a negativan kod njih 41 posto. Zoran Milanović oprašta se od nacionalne politike činjenicom da o njemu pozitivan dojam ima 24 posto birača, a negativan njih 68 posto. D.Pav.

Možda ste propustili...

USPJEH NA OVOGODIŠNJEM EUROSONGU

Vlada nagradila Baby Lasagnu s 50.000 eura

POLICIJA I DALJE ISTRAŽUJE TKO JE NAPUSTIO NOVOROĐENČE

Dječačić pronađen u kanti za otpad postao je miljenik odjela