Kultura
NASTAVAK DANA MH U OSIJEKU

Vilijun i kratki
film o Đokici
Objavljeno 21. studenog, 2016.

OSIJEK

U sklopu programa “Odjel za kulturologiju na Danima Matice hrvatske 2016.” početkom tjedna održat će se dva zanimljiva događanja u čijoj organizaciji i realizaciji sudjeluje Odjel za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Danas (ponedjeljak, 21. studenoga) u 18 sati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku (dvorana 7, 1. kat) održat će se multimedijalno izlaganje pod naslovom “Književna komunikacija potpomognuta kodovima brzog odgovora”. O toj aktualnoj temi govorit će prof. dr. sc. Jasna Horvat i doc. dr. sc. Josipa Mijoč, s naglaskom na posljednje popularno i jedinstveno književno djelo “Vilijun” Jasne Horvat. Moderator je Tomislav Levak. Program je nastao suradnjom Instituta za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji – Andizet i Odjela za kulturologiju.

Večer kasnije, u utorak, 22. studenoga, također u 18 sati na Odjelu za kulturologiju (Trg Sv. Trojstva 3), u Laboratoriju za medijsku kulturu, bit će projekcija kratkog filma “Đokica čita pm3xpjesme golubovima” doc. art. Anđelka Mrkonjića. Kratko izlaganje, vezano uz taj film, kao moderator održat će doc. dr. sc. Vladimir Rismondo.

Program “Odjel za kulturologiju na Danima Matice hrvatske 2016.” traje do 12. prosinca 2016., a njegovi koordinatori su Kristina Marić i Tomislav Levak, asistenti na Odjelu za kulturologiju. Ulaz na sva događanja je slobodan. D.Kć.

Možda ste propustili...

TEHNIČKI MUZEJ "NIKOLA TESLA" 27. I 28. SIJEČNJA

Predavanja i radionice o Nikoli Tesli na Facebooku i YouTubeu

PRVO SVEOBUHVATNO DJELO O PRIVLACI

Vrelo povijesti o međi Slavonije i Srijema

GALERIJA ULUPUH PREDSTAVLJA RAD MIRELE IVANKOVIĆ BIELEN

Izložba o minijaturnom svijetu crtića “Neposlušne”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVO SVEOBUHVATNO DJELO O PRIVLACI

Vrelo povijesti o međi Slavonije i Srijema

2

ŽIVOT U POSTSOCIJALISTIČKOJ HRVATSKOJ I EUROPI

Ugrešić: Esej “Tu nema ničega”

3

DAR KNJIŽEVNIKOVA PRAUNUKA

Predstavljena rukopisna zbirka Josipa Kozarca