Sport
STRELJAČKA EUROPSKA LIGA MLADIH

Pištoljaši bez odličja u Bologni
Objavljeno 20. listopada, 2016.

Mladi strijelci okupili su se u Bologni, koja je bila domaćin finala Europske lige mladih u pušci i pištolju. Nakon kvalifikacija po regijama svoje mjesto na završnici našla je i reprezentacija Hrvatske u pištolju, koja je vizu za Italiju izvadila sredinom svibnja na osječkom Zrnjevcu, zauzevši drugo mjesto u skupini Regije Istok, iza Ukrajine, koja je na kraju osvojila i zlatno odličje.

U mješovitoj selekciji, koja ima četiri člana (troje izlazi na vatrenu liniju), bio je i dvojac GSD Osijek 1784, Leon Luka Ćelić i Borna Butković, te Marija Siladjev i Oriana Jajić. Naš je kvartet bio pod stručnom paskom Osječanke Mirele Skoko Ćelić.

Hrvatska je u Bologni bila u skupini s Poljskom, Češkom i Latvijom te je zauzela treće mjesto. Turnir je otvoren pobjedom nad Latvijom 15:9 (Ćelić 4 poena, Siladjev 5, Butković 6), a prvi poraz nanijela nam je Poljska 17:7 (Siladjev 0, Butković 5, Jajić 2). Protiv Češke se tražila pobjeda, koja bi donijela meč za broncu, ali nije se izbjegao poraz od 14:10 (Ćelić 6, Siladjev i Butković po 2). Na kraju, u finalu je Ukrajina svladala Poljsku (64:56), a treća je Italija, koja je bila bolja od Češke (64:56). N.B.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike