Sport
ŽRK OSIJEK GOSTUJE U 4. KOLU PRVE HRL

U Splitu pokušati ponoviti Ploče
Objavljeno 14. listopada, 2016.

Nakon reprezentativne stanke utakmicama 4. kola ove subote nastavlja se Prva liga rukometašica. ŽRK Osijek u subotu (18 sat)i gostuje na Gripama kod Splita 2010 te će protiv još jednog izravnog konkurenta pokušati ostvariti pozitivan rezultat na gostujućem parketu.

U prva tri kola Osječanke su upisale samo jedan bod, u Pločama kod Dalmatinke, dok su Splićanke trenutno posljednje bez ijednog boda. Veći je pritisak stoga na domaćoj ekipi, no trener osječkog prvoligaša Zdravko Lovač ne vodi svoju ekipu na izlet.

- Splićanke su na domaćem terenu ipak favoritkinje. Uz to, još su bez bodova te će učiniti sve da dođu do prvih. U odnosu na prijašnje godine nedostaje im iskusnijih igračica pa vjerujem da nismo bez realnih izgleda. Mi definitivno ne idemo u Split tek odraditi susret, bez ikakvih ambicija. Uvjeren sam da imamo dobre šanse ako ponovimo izdanje iz Ploča. No, moraju nam se poklopiti neki detalji. Prije svega vratarka mora biti raspoložena, a obrana agresivna i čvrsta. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost i ako zaustavimo Kežić i Delić, bit ćemo blizu uspjeha - tvrdi Lovač koji je s igračicama kratku stanku u prvenstvu iskoristio za pojačani rad i podizanje spreme. No, ni ovaj put nije imao idealnu situaciju s kadrom. Zbog bolesti su treninge propuštali Mirta Špoljarić i Ana Banovuić, Mia Vukušić zbog ozljede zgloba, a Ivona Guskić zbog smrtnog slučaja u obitelji (djed). Unatoč svemu tome trener Osijeka ipak očekuje pravo izdanje svoje ekipe.

- Mislim da ćemo biti spremni i odigrati dobru utakmicu. Vjerujem da puno ovisi o nama i igri naše vanjske linije. Istina je da nemamo širok kadar, no u Pločama smo pokazali da se možemo u gostima nositi s ekipama koje su nam tu negdje po kvaliteti. A Split 2010 je upravo takva ekipa. Očekujem da će nijanse odlučiti, čeka nas 60 minuta velike borbe, a nadam se da ćemo na kraju imati razloga za zadovoljstvo - poručio je Lovač, istaknuvši kako ni u slučaju eventualnog poraza nikako ne smije dopustiti “raspad” sustava, jer bi u konačnici i međusobni rezultati mogli odlučivati. G. Roguljić

Parovi 4. kola

Dalmatinka - Podravka Vegeta, Split 2010 - Osijek, Zamet - Sesvete Agroproteinka, Bjelovar - Koka, Arena - Lokomotiva, Zrinski - Umag i Trešnjevka - Dugo Selo '55.

Najčitanije iz rubrike