Crna kronika
CRNI NIZ NASTAVLJEN U VALPOVŠTINI

Biciklist poginuo na valpovačkoj obilaznici
Objavljeno 13. listopada, 2016.

BELIŠĆE - Tragedijama na slavonsko-baranjskim prometnicama ne nazire se kraj. U četvrtak u jutarnjim satima u Belišću, život je u sudaru s automobilom, izgubio Belišćanin Mirko Kolesarić (70). Nesreća se zbila na predjelu poznatom kao “crna staza”.

Do nesreće je došlo nešto prije 8 sati na valpovačkoj obilaznici kod skretanja prema Belišću. Neslužbeno doznajemo kako se nesretni biciklist, krećući se iz pravca Belišća, nepropisno uključio u promet na glavnoj cesti, oduzevši tako prednost vozačici automobila koja se iz pravca Donjeg Miholjca kretala prema Valpovu. Biciklist iz Belišća, za kojeg sumještani pričaju da je odranije bio slabijeg sluha, preminuo je na licu mjesta, a kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, njegovo je tijelo prevezeno na obdukciju u KBC Osijek.

Zbog policijskog očevida, ova dionica cesta bila je nekoliko sati zatvorena za promet, a promet prema Donjem Miholjcu preusmjeravao se preko Belišća i Kitišanaca. Kako doznajemo od načelnika Policijske postaje Belišće, Zdravka Mandića, poginuli biciklist prva je ovogodišnja žrtva na prometnicama pod ingerencijom Policijske postaje Belišćea. Inače, riječ je o problematičnom raskrižju gdje je prije nekoliko godina, u slijetanju automobila poginula mlada djevojka.

Prema jednom Policijskom izvješću o stanju sigurnosti na području Valpovštine, ovo mjesto jedno je od kritičnih točaka u prometu na području Valpovštine. Policijske statistike tada su “rekle” da su najkritičnije točke, na kojima se događaju najteže prometne nesreće i dalje dionice između Šaga i Petrijevaca, te između skretanja za Vinogradce do skretanja za Tiborjance (koja već desetljećima nosi neslavni neslužbeni naziv «crna staza»). Također, opasnost vreba i na državnoj cesti broj 2 na dionici između Sanitacije i Samatovaca.

Mira zbog prometnih nesreća dan tanije, u srijedu nisu imali ni vatrogasci DVD-a Valpovo, koji su dva puta izlazili na intervenciju. Prva je bila u Valpovu na obilaznici oko 10 sati, nakon sudara VW Passata i Daewoo Lanos čiji su vozači na sreću zadobili tek lakše ozljede, ali je na vozilima nastala značajna materijalna šteta. Vatrogasci su dobili dojavu da je vozačiva jednog vozila ostala zarobljena u vozilu, no potrebe za intervencijom, jer se vozačica u međuvremenu uspjela izvući iz automobila uz pomoć ljudi koji su se zatekli u blizini mjesta nesreće.

Nekoliko sati kasnije valpovački vatrogasci bili su u puno zahtjevnijoj situaciji. U 16,15 sati stigao im je poziv za intervenciju zbog sudara dva automobila na cesti između Bizovca i Samatovaca, kod skretanja za Satnicu. Naime, svega nekoliko sati kasnije, točnije u 16,15 sati, valpovačkim vatrogascima stiže novi poziv za intervenciju u prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti između Bizovca i Samatovaca. Tamo su u kanalu zatekli prikliještenu osobu koja se nalazila u automobilu koji je završio u kanalu. U pomoć valpovačkim vatrogascima priskočili su i profesionalci iz JPVP Grada Osijeka. Zajedničkim snagama, uz pomoć krana, uspjeli su izvući vozilo iz kanala na cestu i osloboditi unesrećenu osobu.

Lidija ANIČIĆ
PETERO OZLIJEĐENIH

U prometnoj nesreći koja se dogodila između Bizovca i Samatovaca ozlijeđeno je pet osoba, četiri teško i jedna lakše. Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, zbog neprilagođene brzine i uvjetima i stanju na cesti, vozač se nije uspio vozilom zaustaviti, već je, da ne udari vozilo ispred sebe, naglo skrenuo na prometnu traku namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera. Pri tome je došlo do direktnog sudara s drugim automobilom, u kojem su četiri osobe teško ozlijeđene i jedna lakše.

okvir 2
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike