Kultura
"MOTEL MRAK" NA SCENI MARTIN U VUKOVARU

Briljantna komedija o “čovjeku iz naroda” nadahnuta je stvarnošću
Objavljeno 30. rujna, 2016.

Scena Martin Hrvatskog doma Vukovar priprema za 30. rujna premijeru predstave “Motel Mrak“ Dore Delbianco u režiji Dalibora Jurišića.Tom, već 14. predstavom Scene Martin bit će u 20 sati otvorena nova kazališna sezona.

– Pred vukovarsku publiku donosimo komediju. Otkrit ćemo tek dio priče: otac i majka iz siromašnog kraja za svoju su kćer dogovorili brak, odnosno udaju za dobrostojećeg gospodina, kao 'čovjeka iz svog kraja', u Njemačku, čime bi riješili sve svoje probleme, financijske i druge. Krenu na put, no zapnu u snijegu i ne mogu izići iz Hrvatske, nego u šumi zastanu u motelu Mrak. U tom su motelu i neki drugi ljudi, pa dolazi do raznih preokreta... – kaže redatelj Jurišić, dodajući da je poveznica s predstavom bila aktualna situacija i problematika masovnog iseljavanja iz Hrvatske, posebice u “obećanu zemlju Njemačku”. Predstavu su pripremili u manje od mjesec dana.

– Nadam se da će vukovarska publika uživati u zabavnoj i pametnoj predstavi – zakjučio je Jurišić.

Inače, tu komičnu priču iz pozicije “običnog čovjeka iz naroda” napisala je 2003. Dora Delbianco, kao apsolventica dramaturgije zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti, a ubrzo je kritika djelo ocijenila kao “briljantnu komediju”.

U predstavi igraju Željko Mandić, Anita Schmidt, Selena Andrić, Vanja Gvozdić, Dina Vojnović i Ognjen Petković. Scenografiju i kostime potpisuje Mia Marušić, glazbeni suradnik je Vlado Jagar, a dizajn svjetla radi Matej Nadovski.

Inače, 14. je to predstava Scene Martin od 2009., kada je ustanovljena. Među dosadašnjim su naslovima i dječje predstave, a osim dvije amaterske, sve su profesionalne. Dan nakon premijere, 1. listopada, u 20 sati, bit će i reprizna izvedba.

Sanja BUTIGAN

Dalibor Jurišić

POTPISUJE REŽIJU KOMEDIJE

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike