Sport
NEMILE SCENE NA OSJEČKOM HIPODROMU

Upravitelj Pampasa istukao poznatog hrvatskog jahača
Objavljeno 12. rujna, 2016.
Mravinac je, prema riječima svjedoka, udario Antu Šimlešu s leđa u glavu

Vezani članci

INTERVENCIJA POLICIJE

Svađa i tučnjava na osječkom hipodromu

Sramota i nemile scene na hipodromu Pampas bile su dio finala Kupa Hrvatske u preponskom jahanju i 15. izdanja Pokala grada Osijeka.

Konjički klub Osijek proteklog je vikenda doveo uglednu priredbu u grad na Dravi, pravu poslasticu za sve ljubitelje konjičkog sporta, koja je u natjecateljskom smislu prošla savršeno, ali iza kulisa dogodila se sramota zbog koje će se klub i grad još dugo morati opravdavati.

Nakon subotnjih utakmica domaćin je organizirao večeru za natjecatelje i goste, dan je prošao sjajno, večer počela dobro, a onda je, oko 23 sata, skupina nasilnika sve upropastila. Svojim je drskim i agresivnim ponašanjem osramotila grad Osijek, okaljala ugled klubu koji je organizirao niz konjičkih priredbi i uvijek bio odličan domaćin. No u tim prijašnjim godinama oko i na hipodromu bila su samo plemenita grla koja inače žive na Pampasu.

Šimleša završio u bolnici

Nasilnike, odnosno svoje prijatelje, na večeru je doveo zaposlenik Športskih objekata d.o.o. i, još gore, upravitelj hipodroma Pampas Nikola Mravinac. Prema pričanju svjedoka, Mravinac i njegovi prijetelji bili su malo “veseliji” i bučniji, u jednom trenutku ušli su u sukob s jahačima, prije svega s poznatim hrvatskim preponašem Antom Šimlešom. Sukob nije ostao samo na riječima, svjedoci pričaju kako je Mravinac u jednom trenutku udario Šimlešu s leđa u glavu. Ozlijeđenog su počeli braniti kolege jahači Munduković, Šimunec i Džambo, ali je Mravinčeva skupina skočila na njih, pa je i ta trojka zadobila ozljede. Najgore je ipak prošao Šimleša, koji je s ozljedom glave odvezen vozilom Hitne pomoći u bolnicu. Na Pampas je stigla Hitna, ali i 20-ak policajaca, koji su nasilnike odveli na “hlađenje”.

Dan nakon ružne večeri sramotu s Pampasa malo tko želi komentirati, predsjednik KK Osijek Neđeljko Knežević samo je ogorčeno poručio “briga me tko mu je dao posao upravitelja Pampasa, ali on više nema što raditi na hipodromu”. Naravno, mislio je na Mravinca, kojemu ovo nije prvi incident, jer je u osječkim krugovima poznat po agresivnom ponašanju, a navodno mu ovo i nije prvi obračun na Pampasu (hipodrom i streljana), objektima kojima upravo on upravlja.

Politička zaštita

Njegov staž u osječkim Športskim objektima d.o.o. prate mnoge kontroverze i špekulacije, suradnici ga često komentiraju ističući kako je “politički privilegiran i štićen”. Športskim objektima kruži i priča kako se nekadašnji “laburist” Mravinac, štićenik Jaroslava Pecnika, ne ustručava prijetiti i s visoka obraćati radnim kolegama. A, eto, sad su to na svojoj koži osjetili i osječki gosti, poznati hrvatski jahači, koji su u nedjelju ujutro željeli prekinuti natjecanje i napustiti hipodrom Pampas, ali ih je predsjednik Hrvatskog konjičkog saveza Ognjen Preost nagovorio na ostanak. Za svu neugodnost tijekom vikenda Šimleši i društvu osobno se došao ispričati i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić. Gradonačelnik i organizatori su se ispričali, ali slaba je to utjeha ljudima koji su u Osijek došli na sportsko nadmetanje, doveli svoje plemenite životinje, željeli uživati u sjajnom vikendu konjičkog sporta, a na kraju dobili batine.

Ivana LIOVIĆ
Incident za odlazak

Nikola Mravinac je zaposlenik gradskog poduzeća Športski objekti i prema informacijama o incidentima čini se uživa određenu političku zaštitu, no pitanje je može li “preživjeti” ovaj incident. Njegov nadređeni u Športskim objektima Marko Kvesić, ali i gradonačelnik Vrkić moraju ozbiljno razmisliti može li netko tko viče, zastrašuje i tuče, nanosi sramotu gradu ili osječkom konjičkom klubu upravljati bilo čime što je gradsko. Osijek i bilo koji osječki sportski objekt jednostavno nisu zaslužili takvog upravitelja.

Možda ste propustili...

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

Najčitanije iz rubrike