Novosti
PREDSTAVLJEN PROGRAM NARODNE KOALICIJE

Milanović moli HDZ za sučeljavanje oko PDV-a
Objavljeno 1. kolovoza, 2016.
"Očekujem da pokažu hrabrost, nije valjda da se skrivaju kao svih ovih godina"

Vezani članci

JE LI MOGUĆA PRISTOJNIJA KOMUNIKACIJA U KAMPANJI?

Plenković nije Karamarko i Milanović se mora prilagoditi

KUJUNDŽIĆ I PRGOMET VRAĆAJU SE U HDZ

Plenković: Drago mi je što je Milanović brzo evoluirao

Čelnici stranaka Narodne koalicije predstavili su u ponedjeljak program koalicije za sljedeće četiri godine, kojemu je osnovni cilj podići zaposlenost na stopu od 66,2 posto, a nezaposlenost svesti na razinu prosjeka EU.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je kao jedan od ključnih ciljeva naveo porezno rasterećenje rada, podsjetivši kako je njegova vlada donijela niz poreznih rasterećenja kojima je poticana potrošnja.

Milanović je kritičan prema HDZ-ovu obećanju o smanjenju PDV-a. “Reci mi kako to misliš postići a da ne ugroziš strukturu”, rekao je Milanović, upozorivši kako je riječ o prihodima iz kojih se pokrivaju socijalna davanja.

U HDZ-ovo obećanje ne vjeruje, a podsjetio je da su to obećavali i u prethodnim izbornim ciklusima, što smatra neodgovornim. Potvrdio je da i Narodna koalicija razmišlja o smanjenju PDV-a, ali, prije svega, o rasterećenju rada i jačim mjerama zapošljavanja, pogotovu mladih te starijih od 50 godina. Ocijenio je kako je porezna politika jedna od tema oko kojih bi dvije velike stranke trebale debatirati. ”Ne možemo politiku svoditi samo na nova lica, to nije manekenska pista”, kazao je Milanović.

Naglasio je kako je njegova vlada bila čista. “Nova će biti još čistija, a alternativa je nered, nestabilnost i nesigurnost”, ustvrdio je Milanović, podsjetivši kako je Oreškovićeva vlada prva koja se zbog nestabilnosti nije uspjela zadužiti u inozemstvu.

Podsjetio je da Vlada na odlasku još uvijek kadrovira i donosi odluke koje tehnička vlada ne bi smjela donositi, pogotovu kad je, kako je kazao, riječ o “najurenoj” vladi, kojoj je Sabor izglasao nepovjerenje. Kad je riječ o mirovinskom sustavu, Milanović je naglasio kako Narodna koalicija ne namjerava eksperimentirati na tom polju. “Nikakvi eksperimenti, vidjeli smo eksperimente u posljednjih pola godine, nećemo ugrožavati status umirovljenika i mirovine”, poručio je Milanović i najavio uvođenje mirovina za poljoprivrednike te naglasio kako Narodna koalicija na tom planu neće postupati isključivo po nalozima Bruxellesa.

Oreškovićevu vladu optužio je i kako je “iz potpuno nepoznatog razloga, iz čiste zlobe pokušala zaustaviti reformu obrazovanja” i najavio kako će ljudi koji su izrađivali strategiju obrazovanja nastaviti taj posao.

Kad je riječ o kulturi, umjetnicima jamči kreativnu slobodu, a kulturnu politiku sadašnje vlade nazvao je “povratkom u vrijeme agitpropa”. Ustvrdio je kako je Vlada na odlasku “metlom” micala kadar na HRT-u i postavljala novi prema stranačkim kriterijima.

Još jednom je pozvao HDZ na TV debatu, i to prije službenog početka kampanje, od kada nacionalne televizije na debate moraju zvati sve kandidate. “Očekujem da pokažu hrabrost, nije valjda da se skrivaju kao svih ovih godina. Molim vas, dajte mi učinite tu ljubav pa dođite konačno na to sučeljavanje”, poručio je Milanović HDZ-u.H

Beljakov gaf: HSS u Domoljubnoj koaliciji?

Okupljene u kinodvorani Pučkog otvorenog sveučilišta nasmijao je Beljakov gaf - kazao je kako će “to HSS raditi unutar Domoljubne koalicije”, a kada je shvatio da se stavio u bivšu koaliciju, u kojoj je HSS bio s HDZ-om, poručio je da to i nije bila Domoljubna koalicija te kako su svi u Narodnoj koaliciji domoljubi. Silvano Hrelja obrušio se na pokušaj Oreškovićeve vlade da povisi cijenu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, ustvrdivši da je riječ o “čistom pogodovanju privatnicima i pretpostavci za to da stari i siromašni nemaju dostupno zdravstvo”.

Možda ste propustili...

20 DANA ZA NOVU VEĆINU: NAZIRE LI SE KRAJ PREGOVORA?

Sve je jasno: Bez dogovora HDZ-a i DP-a idu novi izbori

UVESTI BOLJE MJERE ZAŠTITE

Na radu poginule 32 osobe, 17.240 ozljeda