Osijek
PANNONIAN CHALLENGE

Sinergija vozača, volontera i umjetnika
Objavljeno 23. srpnja, 2016.

Nakon zanimljivog kvalifikacijskog natjecanja u četvrtak, u petak je 17. Pannonian Challenge nastavljen u užurbanom ritmu. Kako bismo dobili bolji uvid u uigrani timski rad svih zaduženih za organizaciju festivala, posjetili smo prijepodne skatepark na lijevoj obali Drave.

Ondje smo prvo upoznali umjetnike, odnosno kiparsku koloniju, koja od ponedjeljka svojim impresivnim skulpturama uljepšava festivalsko poprište. Proces izrade još traje, pa nam je jedan od kipara istaknuo da s dvojicom kolega, bivših studenata Umjetničke akademije u Osijeku, izrađuje skulpture koje simboliziraju doživljaj Pannoniana.

Drvena kost

- Radim s nekoliko razvrstanih formi, koje tvore nakakvu S krivulju u prostoru poput poligona, dok kolega naglašava godove na masivnom panju, koji predstavljaju tribine i skakaonice skateparka - pojasnio nam je umjetnik Marko Babić, iza kojeg se nalazila već gotova drvena kost koja simbolizira lomove i ozljede BMX vozača.

Složni volonteri

Susreli smo još “umjetnika”, kojima je specijalnost organizacija, izgradnja i održavanje reda na festivalu. Tako nas je kroz festival provela Roberta Zorinić, zadužena za odnose s javnošću, koja nam je kazala da 160 predanih volontera radi “iza kulisa” kako bi omogućili ekstremno dobru zabavu za više od 25 tisuća posjetitelja, koliko ih se očekuje u tri udarna dana.

Susreli smo mnoge od njih, među njima i dvojac koji je bio krenuo na zasluženi odmor u “chill zonu” nakon što su marljivo radili cijelo jutro. Josip i David zaduženi su za izgradnju i popravke u infrastrukturi parka, odnosno za održavanje reda na festivalu.

- Između nas volontera vlada izvrsna atmosfera i uistinu funkcioniramo kao složna zajednica, pa uz rad u trima smjenama uvijek pronađemo vremena i za zabavu - istaknuo je oduševljeni David, koji prvi put volontira na Pannonian Challengeu, ali već sada planira sudjelovati i na sljedećem.

Marko MANDIĆ
FINALE U SUBOTU

U petak su se na asfaltu skateparka održale kvalifikacije u kategoriji djevojaka, amatera i juniora, dok je u večernjim satima održano polufinale profesionalaca. Time se natjecanje počelo zahuktavati za subotnja naiščekivanija finalna natjecanja, koja će početi od 14 sati i potrajati do kasnih večernjih sati, kada će se pod reflektorima pojaviti najbolji svjetski BMX vozači.

Možda ste propustili...

OBILJEŽILI DAN SV. FLORIJANA - SVJETSKI DAN VATROGASACA

Osječka vatrogasna postrojba sada je u fazi pomlađivanja

Najčitanije iz rubrike