Novosti
OPĆINSKI SUD U OSIJEKU

Mitrović postao predsjednik suda
Objavljeno 30. lipnja, 2016.

Sudac Davor Mitrović izabran je za predsjednika Općinskog suda u Osijeku. Tu je odluku donijelo Državno sudbeno vijeće na svojoj sjednici u četvrtak u Zagrebu, nakon prikupljenih mišljenja nadležnih sudova i razgovorima s kandidatima za mjesto predsjednika tog suda.

Predsjednik Općinskog suda u Osijeku Davor Mitrović voditelj je sudske uprave tog suda od 2009. godine, a od 9. srpnja ove godine i službeno će obavljati predsjedničku dužnost sljedeće četiri godine. Za predsjednika osječkog Općinskog suda kandidirao se i sudac Robert Gojević, sadašnji voditelj stalne službe u Belom Manastiru.

Prema listi prvenstva kandidata sudac Mitrović prikupio je ukupno 181,1 bod, a sudac Gojević 179,4 boda. Sudac Mitrović prikupio je nešto više bodova u ocjenama o obnašanju sudačke dužnosti i predloženom programu rada, dok je sudac Gojević prikupio nešto više bodova iz strukturiranog razgovora pred Državnim sudbenim vijećem. Početkom lipnja na mjesto predsjednice Prekršajnog suda u Osijeku ponovno je izabrana sutkinja Vesna Rožac, dok se još očekuje tko će zauzeti mjesto predsjednika Trgovačkog suda u Osijeku. Za to mjesto kandidirali su se Mirjana Baran, Jadranka Pajur Vranješ te Nada Roso, suci Trgovačkog suda u Osijeku, te Tihomir Kovačević, koji trenutačno obnaša poslove sudske uprave na tom sudu. S.Lacić