Regija
DIREKTORICA TURISTIČKE ZAJEDNICE ĐAKOVA MARIJA BUREK

Vezovi - u društvu elitnih turističkih događaja u RH
Objavljeno 1. srpnja, 2016.

Direktorica Turističke zajednice grada Đakova Marija Burek ističe da su Đakovački vezovi dugi niz godina na vrhu turističkih događaja u Hrvatskoj.

- To potvrđuju i nagrade koje je ova manifestacija dobila: međunarodnu turističku Povelju FEST-a (Europske federacije turističkih novinara sa sjedištem u Rimu) Zasluge za turizam u 2005., godišnju turističku nagradu “Anton Štifanić” za 2007. godinu (Hrvatska turistička zajednica), oznaku kvalitete kuturnog događanja “Experience Croatia – Doživite Hrvatsku” za nabolje kulturno događanje u Republici Hrvatskoj u 2013. godini (Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture, Hrvatska turistička zajednica) - nabraja Burek.

Ove godine održavaju se jubilarni, 50. Đakovački vezovi, ponos Đakova, Đakovštine, ali i cijele Slavonije i Baranje.

- Glavni turistički proizvodi, ne samo grada Đakova već i Đakovačkih vezova su kultura i enogastronomija, što je i u suglasnosti s glavna dva turistička proizvoda Osječko-baranjske županije (sukladno PPS projektu). Ovo je najbolji dokaz o usklađenosti i planiranom razvoju turizma na području grada Đakova. Ujedno je to i dokaz o jačini manifestacije, koja već 50. godinu zaredom postavlja, pokreće i njeguje trend razvoja ovih ključnih turističkih proizvoda - ističe direktorica TZ-a.

Naglašava da je utjecaj Đakovačkih vezova na turizam Đakova neprocjenjiv, kako u promociji grada na nacionalnoj razini, tako i u inozemstvu.

- Grad Đakovo kao glavni organizator i Turistička zajednica grada Đakova 50. Đakovačkim vezovima omogućili su dodatnu promociju, koju manifestacija i zaslužuje: postavljanje izložbe na zagrebačkom autobusnom kolodvoru, outdoor plakatiranje na razini RH, internetsko oglašavanje, TV, tisak, radio... - pojašnjava.

Ova manifestacija, podsjeća, obuhvaća u organizacijskom smislu sve eminentne turističke subjekte na području grada.

- Kao rođena Đakovčanka, moram se osvrnuti na 50. Đakovačke vezove s osobnog stajališta. U vijeme trajanja manifestacije zaista sam ponosna na svoj grad, građane i sve one ljude koji su uz nas već dugi niz godina u njezinoj organizaciji. Ponosna sam na sve čuvare tradicije i na one koji su nam omogućili da imamo ovakvu manifestaciju u srcu Slavonije – Đakovu, na osnivače manifestacije Đakovački vezovi. Hvala vam - emotivna je Marija Burek, upućujući poziv svim građanima:

- Posjetite Đakovo – srce Slavonije i doživite neprekidan vez tradicije, ljubavi i ponosa! Dobrodošli! M.M.

Najčitanije iz rubrike