Crna kronika
KOBNO RASKRIŽJE

Oduzeo prednost prolaska i sudario se s taksi vozilom
Objavljeno 23. lipnja, 2016.

OSIJEK

Tri osobe ozlijeđene su u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu nešto prije 16 sati, na križanju Ružine i Anine ulice u Osijeku. Nesreća se, kao i desecima puta ranije na tom raskrižju, dogodila zbog nepoštivanja prednosti prolaska.

- Prometna nesreća dogodila se kada se 47-godišnji vozač kretao vozilom Ulicom svete Ane od juga prema sjeveru. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Ružine ulice, gdje se nalazi znak za nailazak na cestu s prednošću prolaska, 47-godišnjak se nije zaustavio te je oduzeo prednost prolaska nailazećem vozilu i bočnim dijelom vozila udario u prednji dio drugog automobila, taksija, kojim je upravljao 50-godišnjak. Od siline udara automobil 47-godišnjaka stražnjim dijelom udario je u zid obiteljske kuće u Ružinoj ulici i u prometne znakove, doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić, iz Policijske uprave osječko-baranjske.

U sudaru su lakše ozlijeđeni 47-godišnji vozač kombija, vozač taksija i 25-godišnjak koji se nalazio kao putnik u taksiju. Od siline sudara prednja strana taksija u potpunosti je uništena, dok se kombi 47-godišnjaka zaustavio prevrnuvši se na bok. Na mjesto sudara pozvani su u pomoć i osječki profesionalni vatrogasci.

Na kobnom križanju gdje je prekjučer stradalo troje ljudi do sada se dogodilo nekoliko desetaka prometnih nesreća i sve zbog istog razloga - nepažnje vozača.

- Ovdje je stradalo već tko zna koliko ljudi, od pješaka do vozača. Nitko ne pazi kako vozi - kazao nam je ogorčeni stanovnik Ružine ulice.

Iako su znakovi o nailasku na cestu s prednošću prolaska svima vidljivi na raskrižju Anine i Ružine, te Dubrovačke i Ružine ulice, ondje se često događaju prometne nesreće. Na raskrižju Ružine s Rokovom ulicom čak su postavljeni veliki svjetlosni paneli na kojima piše “STOP” na kojima se nalaze treptajuća svjetla kako bi se vozače što vidljivije upozorilo da nailaze na cestu koja ima prednost prolaska, Ružinu, i spriječilo daljnja stradavanja. Stanovnici dijela Ružine ulice, kod križanja s Ulicom sv. Ane, smatraju da bi takvi svjetlosni paneli pomogli da se i ondje spriječi tako veliki broj prometnih nesreća. Na istom je mjestu lani smrtno stradao 85-godišnji pješak.

Iz policije pozivaju vozače da prate znakove uz cestu da bi se izbjegla stradavanja.

Sandra LACIĆ
SLETIO AUTOM U KANAL

U srijedu oko 18.30 sati osječki su profesionalni vatrogasci pohitali u pomoć pri drugoj prometnoj nesreći koje se dogodila kod Paulin Dvora.

- Prometna nesreća dogodila se kada se 32-godišnji vozač kretao osobnim automobilom Županijskom cestom od zapada prema istoku. Dolaskom u blizinu Paulin Dvora vozač je prešao vozilom na mekanu bankinu, izgubio nadzor nad vozilom i sletio s ceste. Pri tome je automobil udario u odvodni kanal i prevrnuo se na krov, doznajemo iz policije. Vozač je pri slijetanju u kanal lakše ozlijeđen.

nepažnja

VOZAČI NE POŠTUJU ZNAK PREDNOSTI PROLASKA

Najčitanije iz rubrike