Sport
TALIJANI POKLEKNULI U ZAVRŠNICI

Brady odveo Irce u osminu finala
Objavljeno 22. lipnja, 2016.

Posve nova talijanska momčad bila je u podređenom položaju većim dijelom susreta koji je otišao zasluženo na stranu Iraca za koje je Brady u 85. minuti postigao pogodak vrijedan osmine finala.

Nakon obostrano otvorenog ulaza u igru prvi su zaprijetili Irci, u devetoj minuti udarcem Hendricka s 25 metara, koji je fijuknuo pokraj desnog gornjeg kuta. Talijanski je vratar morao intervenirati u 21. minuti, kada je Brady izveo udarac iz lijevog kuta, a u 16-ercu najviše skočio Murphy i glavom pucao pod gredu, odakle je Sirigu paradom izbio loptu u novi korner. Aktivniji Irci stvorili su Talijanima neugodnost i u 32. minuti, ovaj put zdesna, odakle je Brady centrirao na drugu vratnicu, a Duffy bio nedovoljno visok da bi loptu glavom spremio u mrežu. Talijani su prvi put zaprijetili irskim vratima tek na početku 43. minute, kada je Immobile šutirao s 25 metara i poslao loptu pokraj desnog donjeg kuta. U istoj je minuti, na drugoj strani, Bernardeschi s leđa u svome 16-ercu nasrnuo na McCleana, ali se rumunjski sudac nije oglasio.

Talijanska momčad u nastavak je ušla poduzetnije i iz takvog pristupa u 53. minuti došli do (polu)prigode. Slijeva je na rub 16-erca ubacio De Sciglio, a Zaza volejom šutirao preko grede. U 57. minuti pomutnju u talijanskom 16-ercu zamalo je iskoristio Coleman šutirajući prema vratima čiji je udarac blokirao Ogbonna. Dvadeset minuita kasnije zbilo se novo uzbuđenje koje su inicirali Talijani, točnije svježi Insinge čiji je prizemni udarac s 20-ak metara zaustavila lijeva vratnica. Najbolju su, međutim, prigodu na utakmici propustili Irci u 85. minuti kada je talijanski stoper Bonucci poklonio loptu Hoolahanu koji nije uspio potom svladati Sirigu kada su se našli “oči u oči”. Talijanski je vratar nekoliko desetaka sekundi kasnije, ipak, posegnuo za loptom iz mreže kamo ju je glavom spremio Brady nakon što je Hoolahan zdesna centrirao pred vrata - 0:1.

Dražen LEKŠAN

LILLE - Stade Pierre Mauroy. Noćna utakmica. Teren: dobar. Gledatelja: 50.000. Sudac: Ovidio Hategan (Rumunjska) 6,5. Strijelac: 0:1 Brady (85). Žuti kartoni: Sirigu, Barzagli, Zaza, Insigne (Italija), Long, Ward (Rep. Irska). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: ROBBIE BRADY (REPUBLIKA IRSKA)

italija

0

Sirigu 6,5, Barzagli 6, Bonucci 6, Ogbonna 6,5, Bernardeschi 5,5 (od 60. Darmian 5,5), Sturaro 5,5, Thiago Motta 6, Florenzi 6, De Sciglio 6 (od 82. El Shaarawy -), Zaza 6, Immobile 5,5 (od 74. Insigne -)

republika irska

1(0)

Randolpf -, Coleman 6,5, Duffy 6,5, Keogh 6, Ward 6, Hendrick 7, McClean 6, McCarthy 5,5 (od 77. Hoolahan -), Brady 7,5, Long 6,5 (od 90. Quinn -), Murphy 6,5 (od 70. McGeady 6)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike