Novosti
MINISTARSTVO ZNANOSTI

Razriješena skupina za
kurikularnu reformu
Objavljeno 17. lipnja, 2016.

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta u petak je prihvatilo zahtjev Ekspertne radne skupine predvođene Borisom Jokićem za ostavkama i najavilo da će tijekom javne rasprave biti imenovano novo tijelo koje će koordinirati doradu kurikulumskih dokumenta, a sedam vodećih ljudi koji su radili na Cjelovitoj kurikularnoj reformi u priopćenju su ponovili da su razriješenje tražili jer više nisu mogli raditi i obavljati povjerene im zadaće.

Ministarstvo je zahvalilo članovima skupine na dosadašnjem angažmanu i entuzijazmu i izrazilo nadu da će oni, kao što su i najavili, svojim savjetima i konstruktivnim prijedlozima pomoći u daljnjem provođenju kurikularne reforme, a članovi ekspertne skupine odgovorili su da su spremni pomoći iskustvom i savjetima u daljnjim koracima ostvarivanja Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske.

Članovi skupine istaknuli da su stručno i savjesno izvršavali zadatke, ali da u Ministarstvu ne postoji primjerena razina podrške koja bi omogućila dovršetak dionice A (izrada dokumenata) i početak dionice B Cjelovite kurikularne reforme (eksperimentalno uvođenje). U priopćenju su podsjetili da, na opetovane molbe i upozorenja, nisu izvršene obveze prema članovima Stručnih radnih skupina koji rade u Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Dodali su da, na njihove opetovane molbe, nisu pokrenuti ni procesi koji bi omogućili sudjelovanje u pripremi dokumentacije za korištenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda, čime bi se osigurala održivost predloženih promjena, kao ni organizacija. D.Pav/H

Možda ste propustili...