Sport
MLADEN MATKOVIĆ NEZAMJENJIV NA VRATIMA CIBALIJE

Treba nam još bar pet prvoligaških igrača
Objavljeno 28. svibnja, 2016.
Teret ispadanja iz lige nosio sam dugo, ma sve do ovih dana

Frane Vitaić je motor Cibalijine momčadi, no nebeskoplavi koji također rijetko zakaže i kiksa svakako je vratar Mladen Matković.

Jedini u redovima Cibalije koji je odigrao sve 33 ovosezonske utakmice s punom minutažom (2970 minuta) jest upravo Matković, koji je čuvajući mrežu vinkovačkog drugoligaša primio samo 20 pogodaka u 33 kola. Statistika nije sve, posebice ona vratarska, ali samo 20 pogodaka u 33 susreta ipak nešto otkriva.

Matković se u Vinkovce vratio prošlog ljeta i od tada je nezamjenjiv na vratima. Ove sezone u Cibaliji su se mijenjali treneri, no Matković je konstanta u čije sposobnosti nije sumnjao ni Milinović, a ni Bojko i Mršić.

- Osim mog rada za dobru formu, ali i to što me ozljede zaobilaze, zaslužen je ponajprije trener vratara Tomislav Vranjić. Iako je mladi trener na početku karijere, prošao je dosta klubova i stekao veliko iskustvo. Točno je znao dozirati treninge kako bi me održao u formi cijelo prvenstvo. Mogu iskreno reći kako mi je ova sezona najbolja u karijeri, bez kiksa i bez ozljeda. Moram zahvaliti i suigračima vratarima koji su mi stalno puhali za vratom, pa sam morao uložiti maksimalne napore kako bih ostao u formi - priča Matković koji je u sezoni 2012./2013. kada je Cibalia ispala iz Prve lige napustio Genscherovu. No, vratio se u svoj klub i pomogao mu da se vrati u elitni razred.

- Kada smo ispadali iz lige, osjećaj je bio jako loš, nosio sam taj teret dugo, ma sve do ovih dana. Ne mogu reći koliko mi je drago što smo uspjeli vratiti Cibaliju u prvoligaško društvo, nadam se samo da ono staro iskustvo više nikada neću doživjeti.

Vinkovačka euforija oko povratka u elitni razred hrvatskog nogometa polako se stišava i već ovih dana kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu. No, čelnici kluba prvo trebaju rješiti trenersko pitanje, jer Stanku Mršiću istekao je dogovor, a ugovor nije potpisao. Koji je Matkovićev “recept” za pojačanja koja će biti dostatna za opstanak.

- Trebat će nam pet do šest kvalitetnih i iskusnih prvoligaških igrača kako ne bismo već nakon godinu dana opet morali u niži rang. Ovo je samo pod uvjetom da Uprava uspije sačuvati ovaj igrački kadar koji je doveo Cibaliju u Prvu ligu, recimo naši sjajni stoperi Zgrablić i Filipović ovog ljeta imaju slobodne papire i mogu kamo hoće. S obzirom na to da iza sebe imaju dobru sezonu, ponuda sigurno neće manjkati.

Vinkovačni nakon velikog slavlja imaju par dana “godišnjeg”, a nove pripreme će vjerojatno krenuti za desetak dana.

- Ovaj tjedan odmaram se u punom smislu te riječi, a već sljedeći krećem s trčanjem i laganom pripremom za sljedeću sezonu. Zadnji tjedan namjeravam otići kod rodbine u Zadar, obići prijatelje, par dana odmarati se s djevojkom, malo se okupati i osunčati, a potom slijede nove i zahtjevnije pripreme za sljedeću sezonu - dodao je Matković, jedna od najjačih Cibalijinih karika. A. Grgić

Najčitanije iz rubrike