Sport
PRVA OSJEČKO-BARANJSKA NOGOMETNA LIGA - 29. KOLO

U Tenji majstorica za prvaka
Objavljeno 28. svibnja, 2016.

Rijetko uzbudljivo natjecanje nastavit će s dramaturgijom i u posljednjoj etapi jer se u 29. kolu ništa bitno nije odlučilo! Osim što je tada vodećem FEŠK-u ostala slaba teorija da će prvi kroz cilj nakon što su Feričančani ostavili kompletan plijen u Ladimirevcima uz koji je tamošnji Slavonac produžio ostajuću nadu. Ispast će, naime, od tri do pet momčadi, a u tu su kvotu došli osječki “mursaši” nakon niza negativnih rezultata kakav je bio njihov domaći ogled s tenjskim Slavoncem. Tenjci su došli u realnu prigodu osvojiti titulu prvaka i kvalifikacijsku mogućnost plasmana u MŽNL Slavonije i Baranje. Za to trebaju na svom terenu svladati vodeći Tomislav, koji se popeo na tu poziciju nakon uvjerljive pobjede nad Torpedom. U Tenji se, dakle, u nedjelju odlučuje o prvaku koji će biti pobjednik toga susreta jer remi otvara mogućnost da FEŠK na kraju uzme titulu. Budući da je bolji u međusobnim susretima od lidera iz Livane. Golem su egzistencijalni posao načinili mladi “elektraši” uzevši kompletan plijen izravnom tabličnom konkurentu u Đurđenovcu. Osvajači juniorskog Kupa Hrvatske sada su koračić udaljeni od opstanka. Elektra HL dočekuje Ladimirevčane kojima bodovi život znače, a njih će i Đurđenovac tražiti u osječkom Donjem gradu kod zadnje Olimpije koja se iz Kneževih Vinograda vratila potopljena s osam komada. Još je propusnija bila mreža Čeminčana kojima su Baranjci iz Meca ubacili devet lopti uz čiji je uradak predzadnja Mladost došla do skora od 122 primljen pogotka. Imenjakinja iz Satnice Đakovačke nešto je bolje prošla u Donjem Miholjcu nakon čega je ostao domaći imperativ pobjede protiv Radničkog. Susret bez natjecateljske važnosti igrao se u Bilju, odakle je Valpovka odnijela sve bodove. D.Lekšan

Rezultati 29. kola

Mursa Zanatlija (Osijek) - Slavonac (Tenja) 2:3, Borac (Kneževi Vinogradi) - Olimpija (Osijek) 8:0, Tomislav (Livana) - Torpedo (Kuševac) 6:3, Đurđenovac - Elektra HL (Osijek) 0:1, Jedinstvo (Donji Miholjac) - Mladost (Satnica Đakovačka) 4:0, Radnički (Mece) - Mladost (Čeminac) 9:2, Slavonac (Ladimirevci) - FEŠK (Feričanci) 2:1 i Bilje - Valpovka (Valpovo) 1:3.

U 30. kolu, 29. svibnja, sastaju se: Torpedo - Bilje, Valpovka - Jedinstvo, Slavonac (T) - Tomislav, Olimpija - Đurđenovac, Mladost (SĐ) - Radnički, Mladost (ČE) - Borac, Elektra HL - Slavonac (L) i FEŠK - Mursa Zanatlija.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike